U četvrtak, 31. oktobra, sa početkom u 21.30, na sceni “Das Boot” UK “Parobrod” (Kapetan Mišina 6a, Beograd) nastupa Drama Guitar Trio. Drama Guitar Trio neguje instrumentalni džez prožet uticajima svinga, fanka i latino muzike, svirajući originalne kompozicije i aranžmane Aleksandra Cvetkovića – Drame, nastale tokom njegovog studiranja na Džez Akademiji u Gracu, pa sve do danas. Ulaz slobodan!

 

Sastav čine Vanja Kevrešan - gitara (magistar džez gitare i nastavnik džez gitare na odseku za Džez i popularnu muziku FMU u Beogradu), Milan Nikolić - kontrabas (magistar džez kontrabasa i nastavnik džez kontrabasa na odseku za Džez i popularnu muziku FMU u Beogradu) i Aleksandar Cvetković - Drama (diplomirani muzički pedagog, magistar džez bubnjeva i nastavnik džez solfeđa i džez ritma na odseku za Džez i popularnu muziku FMU u Beogradu).


Aleksandar Cvetković je rođen 1979. godine u Kraljevu gde je završio nižu i srednju Muzičku školu  ,,Stevan St.

 

Mokranjac”, najpre klarinet a potom teoretski odsek. Nakon toga je studirao na FMU u Beogradu i diplomirao na odseku za opštu muzičku pedagogiju. Tokom apsolventskog staža na FMU, uspešno polaže prijemni ispit na Univerzitetu za Muzičku i Dramsku Umetnost u Gracu, Austriji, i postaje student odseka za džez bubnjeve, najpre u klasi Prof. Manfreda Josela (A), potom  Christiana Sallfelnera (A) i najzad Prof. T. Howarda Curtisa (USA) pod čijim mentorstvom je dobio zvanje mastera džez bubnjeva. Bio je učesnik brojnih seminara vođenih od strane svetski poznatih džez umetnika. Učestvovao je na džez festivalima i klubskim svirkama sa domaćim i stranim džez muzičarima. Od oktobra 2012. godine radi kao nastavnik džez solfeđa i  džez  ritma na odseku za Džez i popularnu muziku FMU u Beogradu.

 

Scena „Das Boot” Ustanove kulture „Parobrod“ polazi od muzičke improvizacije kao važnog segmenta savremenog umetničkog izraza i trasira svoj kurs ka džezu, pravcu u kome „komponovanje u trenutku" zauzima najznačajnije mesto. Na ovom putovanju pridružuju nam se domaći i strani muzičari koji stvaraju u različitim stilskim okvirima: od svingado bi-bap, džipsi i fjužn džeza.

 

Scena „Das Boot” počela je sa radom u oktobru 2013, u okviru Ustanove kulture „Parobrod“ čiji je osnivač Gradska opština Stari grad. Nalazi se na adresi Kapetan Mišina 6a. Svi muzički programi počinju u 21.30.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..