U ime Goethe-Instituta Beograd pozivamo vas na koncert, promociju CD-a I projekciju filma „Backyard Jazz Orchestra“ benda u prostorijama Goethe-Instituta u Knez Mihailovoj ulici broj  50, večeras sa početkom u 20 časova. "Čini mi se da je sve uvek drugačije od očekivanog - još je uzbudljivije i luđe nego što sam mislio da će biti." Ovo je citat Štefana Šulce, pijaniste, kompozitora i dobitnika prestižne WDR Jazz nagrade  za rad na „Backyard Jazz Orchestra“ projektu.


Projekat je poslednji od mnogih projekata koje su Šulce i njegov dugogodišnji muzički partner saksofonista Peter Evald doneli u život zajedno. Peter Evald studirao je na prestižnim univerzitetima u Nemačkoj i Njujorku, a sa zajedničkim bendom „Schultzing“ i „Oktoposse“ dobitnici su mnogobrojnih nacionalnih i međunarodnih nagrada.


Relativno skoro, putovali su zemljama jugoistočne Europe i predstavili svoju muziku; nastupali sa lokalnim muzičarima, upijali ritmove i melodije u regiji. Uz podršku Goethe-Instituta osnovali su pre dve godine „Dvorišni Jazz orkestar“, balkanski bend malo drugačije vrste, kako bi predstavili bogatu muzičku baštinu Balkana u u ruhu savremenog jazz-a. Članovi benda su i neki od najpoznatijih afirmisanih i mladih jazz muzičara u regionu.


Ovom prilikom predstaviće se sa svojim prijateljima iz Srbije, Fedorom Ruckucom, koji je takođe član Backyard Jazz Orchestra, i Petrom Radmilovićem. „Backyard Jazz Orchestra“ će tokom ove večeri predstaviti I svoj prvi CD sa muzika sa Balkana koja je mnogo luđa i uzbudljivija nego ono što već poznajemo i volimo: tužne melodije, galopirajući ritmovi u iskrivljenim taktovima, rakijom inspirisane himne koje slave život.


Pored prvog CD-a „Backyard Jazz Orchestra“ sa sobom donose i dokumentarni film o turneji benda u regionu Jugoistočne Evrope i u Nemačkoj.


Projekat se realizuje uz podršku Sekretarijata za kulturu NRV. Ulaz je Slobodan za sve posetioce.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..