Jedan od najcenjenijih američkih bendova Yo La Tengo nastupiće 8. novembra u zagrebačkoj Tvornici kulture! U gotovo 30 godina dugoj karijeri Ira Kaplan, Georgia Hubley i James McNew uživaju svetski uspeh isključivo sopstvenim zaslugama, ali i u sopstvenim uslovima – svirajući u najboljim svetskim koncertnim dvoranama, muzejima, dominirajući na listama muzičkih kritičara, radeći muzičku temu za seriju ,,The Simpsons“...


...glumeći Velvet  Underground u filmu „I Shot Andy Warhol“, deleći pozornice s najznačajnijim muzičarima našeg doba… Oni nisu samo jedan od najcenjenijih američkih bendova nego pravo muzičko blago uz koje su odrasle mnoge generacije.

 

.U bogatoj karijeri grupa YO LA TENGO objavila je 13 studijskih albuma i brojne EP-eve te su radili manje projekte i muziku za film. I gotovo sve što su objavili, dočekale su  najbolje kritike. U Zagreb dolaze prvi put u sklopu nove europske turneje na kojoj promovišu album „Fade“ , a singlovi „BeforeWeRun“, „I'll BeAround“ i „Ohm“ već su osvojili obožavaoce iz celog sveta. Njihovi uvek uzbudljivi i nikad isti nastupi jedinstvena su prilika za fanove iz Hrvatske, Srbije i celog regiona da uživo prisustvuju muzičkoj magiji koju ovaj kultni trio stvara već tri decenije.

 

Ulaznice za zagrebački koncert u prodaji su na svim prodajnim mestima Eventima i putem www.eventim.hr po ceni od 200 kuna!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..