U okviru obeležavanja DANA EVROPSKE BAŠTINE 20. septembra u 20 časova, pozivamo Vas na KONCERT DUA STARČEVIĆ, koji će se održati u Centru za kulturu Rakovica.

 

Nikola Starčević rođen je 1980., živi u Beogradu. 2003. diplomirao je na FMU u Beogradu u klasi prof. Vere Ogrizović i sada radi kao prof. gitare u muzičkoj školi ''Davorin Jenko'' u Beogradu. Svira i komponuje različite vrste muzike za gitaru, kamerne sastave i simfonijski orkestar. Njegove kompozicije izvode i mnogi poznati gitaristi. Član je akustičnog gitarskog sastava ''Trio Balkanske žice'' (Trio Balkan Strings). PGP RTS objavio je i CD: ''Klasični hitovi i moderni svet gitare'', na kome Nikola u solo i duo verziji sa Željkom izvodi svoje i klasične gitarske kompozicije. Dobitnik je nekoliko internacionalnih nagrada za kompoziciju.


Željko Starčević rođen je 1986., živi u Beogradu. Završio je srednju muzičku školu ''Davorin Jenko'' u Beogradu, u kojoj danas predaje klasičnu gitaru. Diplomirao je gitaru na FMU u Beogradu u klasi prof. Vere Ogrizović. U toku školovanja osvojio je nekoliko nagrada na republičkim takmičenjima i festivalima. Svira različite vrste muzike. Član je akustičnog gitarskog sastava ''Trio Balkanske žice'' (Trio Balkan Strings), koji na koncertima izvodi svoju originalnu balkansku muziku, dok Duo Starčević izvodi klasičnu i modernu gitarsku muziku.


Nastupali su na mnogim klasičnim gitarskim, World music i džez festivalima i koncertima u: SAD, Kanadi, Italiji, Poljskoj, Mađarskoj, Turskoj, Rusiji, Moldaviji, Slovačkoj, Češkoj, Finskoj, Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Belgiji, Holandiji, Luksemburgu, Španiji, Engleskoj, Litvaniji, Estoniji, Norveškoj, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Srbiji.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..