Mlada pijanistkinja SANJA STANKOVIĆ će svojim solističkim resitalom u petak, 14. juna 2013. godine (20 h) u Centru lepih umetnosti Guarnerius, okončati prolećni deo ciklusa koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

 

Sanja je student završne godine doktorskih studija na FMU, a pored brojnih osvojenih nagrada, tokom studiranja je dobila jedno od najznačajnijih priznanja FMU-a, nagradu fonda „Emil Hajek“, za najperspektivnijeg mladog pijanistu. Na programu koncerta u Guarneriusu biće kompozicije Baha, Šopena i Rahmanjinova, a ulaz je slobodan.

 

Ovogodišnja serija koncerata pod nazivom FMU I GUARNERIUS NAGRAĐJUJU, startovala je početkom maja, a za nama je čak sedam nastupa najboljih studenata. Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i Centar lepih umetnosti Guarnerius su ovaj ciklus koncerata pokrenuli 2012. godine, želeći da se najvećim talentima i najvrednijim studentima pruži prilika da se solističkim koncertom predstave javnosti i da se na njih skrene pažnja. U ovoj godini, pod pokroviteljstvom kompanije Nelt, učesnici ciklusa su višestruki dobitnici prestižnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima i dobitnici su nagrada iz fondova fakulteta.

 

U jesenjem delu ciklusa koji 11. oktobra otvara pijanistkinja LJUBICA STOJANOVIĆ, očekuje nas još sedam koncerata najboljih studenata.

 

Pijanistkinja Sanja Stanković je rođena 1987. godine u Beogradu. Diplomirala je 2010. godine sa najvišom ocenom na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Nevene Popović. Trenutno je student završne godine doktorskih studija, u klasi iste profesorke.

 

Usavršavala se na majstorskim kursevima klavira prof. Žaka Ruvijea i prof. Arba Valdmem, a pohađala je i majstorske kurseve kamerne muzike prof. Lidije Bizjak i prof. Stefana Milenkovića.

 

Osvajala je brojne nagrade na pijanističkim takmičenjima od kojih su najznačajnije: prva specijalna nagrada sa osvojenih 100 poena  na pijanističkom takmičenju „Promenada muzičkih talenata Srbije“ 2004, prva nagrada na drugom pijanističkom memorijalu  „Dr. Vojislav Vučković“ 2005, prva nagrada na IX međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Nišu 2006, prva nagrada na međunarodnom pijanističkom takmičenju „Beogradski podijum mladih talenata“, posvećenom Mocartu 2006.

 

Sanja Stanković je kao solista i član kamernih sastava, bila učesnik brojnih koncertnih manifestacija u zemlji i inostranstvu. Snimala je više puta za radio i televiziju.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..