Pozivamo Vas 02.06.2013. sa početkom od 20h u Centar za Kulturu Rakovica, na koncet dve violine, Madlen Stokić Vasiljević & Marije Misite, prvi iz serije planiranih koncerata u sardnji sa Fakultetom muzičke umetnosti u Beogradu.  Ulaz je slobodan!

P R O G R A M:


• Tatjana Milošević - “Dva lica” za dve violine (2012.)
• Aleksandar Vujić - Partita za dve violine (2011.)
o Andantino
o Menuet, Allegro moderato
• Dejan Despić - “Vinjete” za dve violine op. 43g (2011.)
o Fanfara
o Alla Marcia
o Con brio
o Capriccio
o La Valse
o Caccia
o Giuoco
o Duo Pastorale
o Furioso
o Scherzino
• Svetislav Božić - "Pod hrastom jesen"(2011.)
o fantazija za dve violine
• Ivan Brkljačić - Šest i po za dve violine (2012.)
o    1. Iskren
o    2. Topao, ali ironičan
o    3. Usiljen
o    4. Širok i vedar
o    5. Tužan, pomalo kiseo
o    6. Srdačan, ali uzdržan
o    6 ½. Onaj mali koji katkad fali


Madlen Stokić Vasiljević je rođena u Beogradu gde je diplomirala i magistrirala na FMU u klasi profesora Dejana Mihailovića.
Kao solista nastupala je sa simfonijskim orkestrima RTS, Vojske Srbije S. Binički kao i kamernim orkestrima Muzičke omladine, Majstori gudači, BGO Dušan Skovran i Kraljevski gudači Sv. Đorđa. Ostvarila je brojne resitale sa delima za violinu i klavir sa mr. Istrom Pečvari a neka dela domaćih kompozitora je premijerno izvela (Vinjete za violinu i kamerni orkestar Dejana Despića). Kao solista učestvovala je na festivalima Mali BEMUS, LEMEK i Viške večeri, a kao kamerni muzičar BITEF, BELEF, BEMUS, Ohridsko leto. Bila je dugogodišnji stalni član BGO Dušan Skovran, sa kojim je učestvovala na koncertima i turnejama širom Evrope i Azije. Nastupala je i kao koncertmajstor Kamernog orkestra Majstori Gudači i Kraljevski gudači Sv. Đorđa. U saradnji sa pijanistkinjom Majom Mihić snimila je CD sa delima Lj. Marić i V. Mokranjca, koji je prezentovan u neformalnom delu programa Venecijanskog bijenala. U okviru dua sa violinistkinjom Marija Misitom održala je koncerte u Sali KNU, Galeriji KNU, Sali Fakulteta umetnosti u Nišu, Sinagogi u Nišu, Kući Kralja Petra i salama muzičkih škola „Mokranjac“ i „Stanković“. Trenutno je angažovana kao docent na FMU u Beogradu.

Marija Misita je srednju muzičku školu „Dr.Vojislav Vučković“ završila u klasi prof. Biljane Jakšić-Nikolić. Studije violine upisuje kod profesora Aleksandra Pavlovića na FMU u Beogradu, u čijoj klasi je diplomirala i magistrirala. U periodu 2001-2002. bila je na usavršavanju u Salcburgu (Univerzitet „Mozarteum“), u klasi prof. Lukasa Hagena. Kao solista natupala je sa Simfonijskim orkestrom Vojske Srbije, Niškim simfonijskim orkestrom, kamernim orkestrom „Gudači Sv. Đorđa“, BGO „Dušan Skovran“, kamernim orkestrom Muzičke omladine i  orkestrom MŠ „Stanković“.  Učesnik je festivala „Mokranjčevi dani“ u Negotinu, Budva-grad teatar, Bemus, Nimus i Festival orgulja. Dugi niz godina član je najuglednijih kamernih orkestara, BGO „Dušan Skovran“, a zatim „Gudači Sv. Đorđa“ i „Kamerata Serbika“. Tokom 2000-2004. svirala je u okviru kamernog orkestra „Salzburg chamber soloists“. U okviru dua sa violinistkinjom Madlen Stokić Vasiljević održala je koncerte u Sali KNU, Galeriji KNU, Sali Fakulteta umetnosti u Nišu, Sinagogi u Nišu, Kući Kralja Petra i salama muzičkih škola „Mokranjac“ i „Stanković“. Trenutno je angažovana kao docent  na Gudačkoj katedri FMU u Beogradu.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..