Di Luna Blues Band osnovali su 1989. godine Sale Ranđelović - Ranđa i Dragan Marković – Mare, rodonačelnik bluza na ovim prostorima koji je pokrenuo deset godina ranije Bluz Kvintet i nešto kasnije Point Blank. Imaju status velike beogradske klupske atrakcije. Kroz sastav je prošlo desetine muzičara, među kojima značajan broj istaknutih gitarista.


Na koncertu u Domu omladine kao solo gitaristi i pevači predstaviće se Aleksandar Vujičić "Don Giovanni" i Goran Stojković Goksi.

 

Di Luna Blues Band je osnovan sa prevashodnim ciljem da kroz žive nastupe podeli radost muziciranja i ljubav prema bluzu. Bend je kroz mnogobrojne nastupe za sve ove godine bio rasadnik muzičara koji su odlazili u najpoznatije popularne orkestre. Učestvovali su na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim festivalima (Summertime Jazz Festival, Enter, Exit, Valjevski Jazz Festival, Šabacki Jazz Festival, Nisville, Voxstock, North City...), deleći često nastupe sa najvećim svetskim zvezdama jazza i bluza. Bend 2007. godine, dobija nagradu za najbolji live nastup na TV Metropolis.


Publici u Domu omladine će se predstaviti u sastavu: Milan Mirosavić – bubnjevi; Nikola Marković – bas; Aleksandar Vujičić "Don Giovanni" – gitara i vokal; Goran Stojković Goxy – gitara i vokal; Dragan Marković Mare Di Luna – gitara.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..