Stefan Milenković koji spada u najtraženije violiniste na svetu već sada zna gde i kada će nastupati tokom čitave 2013. I 2014. godine održaće svoj nastup i u Srbiji u Beogradu 8.marta u Madlenianumu. Na ovom koncertu nazvanom NEOBIČNI RECITAL STEFANA MILENKOVIĆA  na klaviru će ga pratiti njegova dugogodišnja saradnica Srebrenka Poljak.


Sviraće dela Čajkovskog , Geršvina, Ravela a kako je sam rekao biće i nekih prijatnih iznenađenja.


Violinista Stefan Milenković svira od svoje 3 godine , svoju karijeru počeo je kao vrlo mlad dečak već  sa 6 godina kada su ga nazvali  “ čudo od deteta “a do 16 godine imao je oko 1000 nastupa i brojne nagrade.


Danas je Stefan međunarodno  priznat po izuzetnoj umetničkoj posebnosti . Njegovi nastupi na kojima osim sviranja voli da razgovara direktno sa publikom koncert učine veoma zabavnim i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim u čitavom svetu. Među njegovim brojnim međunarodnim  nastupima  uz orkestre ističu se nastupi uz Berlinski simfonijski orkestar, Helsinšku filharmoniju,  Zagrebačku filharmoniju, Beogradsku filharmoniju, Orkestar Radio Francuske, Orkestar Bolshoi Teatra, Nacionalni Orkestar Belgije, Simfonijski orkestar države Sao Paolo u Brazilu, kao i Simfonijske orkestre Melbournea i Queenslanda u  Australiji.


Posle završenih studija u Beogradu  Stefan je otišao na prestižnu akdemiju  Juilliard (New York, SAD), a od nedavno je profesor  violine na Sveučilištu Illinois (Urbana-Champaign, SAD).

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..