andrea-bocelli-smileNovi album slavnog italijanskog tenora Andrea Bočelija (Andrea Bocelli) pod nazivom „Passione“ biće objavljen 29. januara. Album donosi kolekciju mediteranskih ljubavnih pesama.

 

Duete sa Dženifer Lopez (Jeniffer Lopez), Neli Furtado (Nelly Furtado) kao i obradu „La Vie En Rose“ legendarne Edit Pjaf (Edit Piaf).  Bočeli na ovom albumu ponovo radi sa višestrukim Gremijem nagrađenim producentom Dejvidom Fosterom (David Foster) koji je producirao Bočelijev album iz 2006. godine  „Amore“, prodatog u 4.2 miliona primeraka.„Passione“ se može nazvati drugim delom albuma „Amore“ i uključuje nekoliko popularnih klasika kao što su „Love Me Tender“, „Girl From Ipanema“ i „Sarà Settembre“. Dženifer Lopez se Bočeliju pridružuje u pesmi „Quizás Quizás Quizás“ a Neli Furtado u pesmi „Corcovado“.


Na albumu Bočeli peva na šest jezika svojim nepogrešivim glasom. Kombinacija kubanskih, brazilskih i portgalskih ritmova kao i simfonijskim orkestrom čini zvuk novog Bočelijevog albuma senzualnim i zavodljivim.
 
Andrea Bočeli predstaviće najnoviji album kao i stare pesme na koncertu u Kombank Areni, 10. maja. Na koncertu će mu se pridružiti Paola Sangvineti (Paola Sanguinetti), lirski sopran koja sarađuje sa Bočelijem još od 1997. godine. Paola Sangvineti ima istaknutu solističku karijeru koju čine glavne uloge u mnogim operama kao što su „Toska“, „Boemi“, „Travijata“, „Figarova ženidba“ i dr.

 

Bočelija će na sceni pratiti simfonijski orkestar sa preko 60 članova kao i hor od 100 članova iz naše zemlje uz dirigentsku palicu Marčela Rota (Marcello Rota) iz Italije. Marčelo Rota je jedan od najpoznatijih italijanskih dirigenata. Nastupao je sa najboljim orkestrima na svetu kao što su Royal Philharmonic Orchestra, the Symphonic Orchestra of Galizia, Royal Philharmonic Orchestra, Moscow Philharmonic Orchestra, Sydney Symphony Orchestra, Orchestra Sinfonica della RAI of Torino, Orchestra “Arturo Toscanini” of Parma i drugi kao i sa slavnim izvođačima među kojima su Mrstislav Rostropovič (Mstislav Rostropovich), Žan Pjer Rampal (Jean-Pierre Rampal), Renato Bruson, Kiri Te Kanawa i dr.

 

Simfonijski orkestar i hor iz Srbije koji će nastupati sa Bočelijem, odabraće lično dirigent Marčelo Rota.

 

Ulaznice za koncert ovog slavnog italijanskog tenora u prodaji su po cenama od: 4500, 5500, 5900, 6500, 7900, 8900, 9500, 15000 i 20000 dinara na svim ovlašćenim prodajnim mestima CS Eventim kao i na blagajnama: KOMBANK Arena, Bilet centar Beograd, Doma omladine i UŠĆE Shopping centar. Online prodaja  i rezervacije ulaznica na www.kombankarena.com, www.eventim.rs.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..