Dugoišcekivani koncert death metal velikana Suffocation konacno ce se desiti ovog utorka (30. jula) u beogradskoj Bašti KST-a u sklopu evropske “Bow to None” turneje. Ovo ce im biti prvi koncert u Srbiji nakon 17 godina. Ulaznice po pretprodajnoj ceni koštaju 2900 dinara i mogu se kupiti putem Gigstix-a. Hard copy ulaznice mogu se kupiti u Katakombe Baru, Knez Miletina 45. Na dan koncerta koštace 3300 dinara. Suffocation su pioniri death metala osnovani pre 36 godina u Centereachu, saveznoj državi Njujork. Skrenuli su pažnju na sebe 1991. godine debitantskim albumom "Effigy of the Forgotten" koji je odmah postao klasik žanra.

Nakon toga su objavili još osam studijskih albuma, od kojih je najnoviji "Hymns from the Apocrypha” svetlo dana ugledao u novembru, a koji ce promovisati ovom prilikom. Sa tog albuma su izbacili i spot “Seraphim Enslavement.” Vredi istaknuti i da se na pesmi “Ignorant Deprivation” dogodila lepa saradnja: vokal je Frank Mullen, jedan od osnivaca benda, a stihove je napisao Mike Smith, bivši bubnjar.

Za svoje uzore u ranoj fazi benda naveli su Napalm Death i Sepulturu, dok se njihov sviracki zaštitni znak, breakdownovi, smatraju jednim od temelja celokupnog novog podžanra: deathcorea. Članovi benda su Terens Hobbs na vodecoj gitari, Derek Bojer na basu, Čarli Erijo na ritam gitari, Erik Moroti na bubnjevima i Rici Majers kao vokal, koji je stalni clan benda od 2019., a inace je vokal u americkom death metal bendu Disgorge.

SATNICA:

21:00 Vrata
22:00 Suffocation

Dan pre Hangtime organizuje koncert i u zagrebackoj Mocvari. Sve u svemu, sprema se lepa žurka u KST Bašti, vidimo se 30. jula!

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..