Konstrakta i bend Zemlja Gruva održali su koncert u rasprodatom Kulturnom centru Pančeva, svečano otvorivši prvo izdanje muzičko-edukativne No Panels konferencije. U prepunoj sali, Konstrakta je uz horsko pevanje, gromoglasnu podršku i euforiju publike izvela svoje najveće hitove, uključujući i „Novo, bolje“, „In Corpore Sano“, „Nobl“, „Mekano“, „Obećaj mi“, „Neam šamana“. Nakon koncerta u Pančevu, predstoji letnja festivalska turneja po regionu, koja će kulminirati velikim koncertom u Beogradu 19. septembra u Sava Centru, uz specijalan audio-vizuelni nastup.

„Pamtićemo koncert u Pančevu po neposrednoj atmosferi koja je zavladala od prvog takta, po velikom broju dece i tinejdžera koji su pevali sa nama sve vreme, čak i stare pesme Zemlje Gruva, kao i po predivnim poklončićima koje smo dobili od Pančevaca. Sinoć sam dobila i kolače – to je zaista kraljevski gest. Hvala Pančevcima!“ – poručila je Konstrakta nakon koncerta i Pančevu i dodala „Sinoćni koncert je bio fina uvertira u letnju sezonu, koju ćemo zaokružiti velikim beogradskim koncertom u Sava Centru. Za ovaj poseban nastup pripremamo specijalni audio-vizuelni performans. Naravno, veliki koncert znači i velike poklone, pa ima dovoljno vremena da se sve isplanira do septembra“.
 
U gotovo dva sata izuzetno energičnog nastupa, prepunog vrisaka, gromoglasnih aplauza i horskog pevanja publike, smenjivali su se Konstraktini hitovi i pesme iz bogatog muzičkog opusa benda Zemlja Gruva.
 
Koncert je otvoren dobro poznatom numerom „Novo, bolje“, kojom su se predstavili na ovogodišnjem takmičenju „Pesma za Evroviziju / PZE2024“, a zatim je usledio triptih „Evo, obećavam“ i Konstraktin prvi singl „Žvake“.
 
Nakon hita „Mama“, izveli su noviju pesmu „O, klasje moje“ po tekstu Alekse Šantića, uz koju je Konstrakta čestitala osmacima i maturantima kraj školske godine, dok je omladina skandirala „Konstraktu za nastavnicu srpskog jezika“.
 
Vanvremenske numere „Django“, „Tuga“, „Jednom je sada“, „Plodni dani“, „Da bi nam“, „Nisam znala da sam ovo htela“ i „Meni treba“ provele su publiku kroz prvu deceniju zajedničkog stvaralaštva Konstrakte i Zemlje Gruva. Čak su i najmlađi u publici pevali uglas s njima. Ovaj segment koncerta zaokružili su obradama Dina Dvornika – pesmama „Afrika“ i „Zašto praviš slona od sebe?“.
 
Kulminacija koncerta bile su Konstraktini megahitovi koji su prepunu salu digli na noge – „Neam šamana“, „Nobl“, „Mekano“ i „In Corpore Sano“, izazvavši euforiju, aplauze, vriskove i erupciju emocija.
 
Usledio je bis uz „Novo, bolje“, nakon čega se publika popela na binu, te se kraj koncerta pretvorio u jednočasovno druženje sa Konstraktom, fotografisanje i davanje autograma.
 
Nova muzička konferencija pod nazivom No Panels Conference održava se 31. maja i 1. juna u Pančevu. Reč je o muzičko-edukativnoj platformi koja za cilj ima obrazovanje muzičkih profesionalaca, muzičara, učenika i studenata muzike. Konferenciju organizuju izdavačka i menadžment kuća Kontra Rights iz Pančeva, udruženje Sinhro i izdavačka kuća i muzički studio Krokodil.
 
Ulaznice za beogradski koncert Konstrakte i Zemlje Gruva, zakazan za 19. septembar, od 20:30, u Plavoj sali Sava Centra su u prodaji na prodajnim mestima Ticket Visiona kao i onlajn >>

Foto Dragana Kožan
 

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..