Jedno od najvećih i najuticajnijih svetskih imena, sinonim za njujorški hardcore, bend Agnostic Front dolazi u Novi Sad. U godini u kojoj obeležavaju četiri decenije od izlaska kultnog debi albuma “Victim in Pain”, Vini Stigma, Rodžer Miret i ekipa, u sklopu evropske turneje “Urban Decay” nastupiće u SKCNS Fabrici, u petak 21. juna od 21 sat. Kao domaća podrška nastupiće beogradski bend Reckoning i Reflection iz Gornjeg Milanovca. Ulaznice mogu da se kupe u pretprodaji na sajtu new.gigstix.com/agnostic-front i prodajnim mestima Gigstixa.

Ograničen broj ulaznica prodaje se po promotivnoj ceni od 1.500 dinara, a potom će redovna cena u pretprodaji biti 2.000 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice biće 2.500 dinara i moći će da se kupe i na biletarnici Fabrike, koja će biti otvorena od 20 časova. 

Agnostic Front osnovan je 1980. godine. Svojim klasicima, počev od singla “United Blood” preko “Victim in Pain”, te albuma koji su sledili “Cause For Alarm”, “Liberty and Justice for...” i vrhunskog “One Voice” iz 1991, postavio je temelje prepoznatljivog hardcore punk zvuka. Bend koji je non-stop na turneji i koji u svom bogatom katalogu ima 12 studijskih, nekoliko živih i split albuma, te nebrojeno singlova, u našoj zemlji imali smo prilike da gledamo poslednji put na Rockaway Lake festivalu 2015. godine. Pre toga svirali su u Domu omladine i beogradskom SKC-u kao i na Exitu, pre gotovo dve decenije.
 
Reckoning je hardcore bend sačinjen od sadašnjih i bivših članova bendova Bronze, Hitman, Tibia, 36 Daggers, Unison, Nagon, Stonewall, The Bridge, Mob Law… Krajem 2022. objavili su “MMXXII Demo” od pet pesama i od tada dobijaju podršku na uspešnim i posećenim nastupima. Crpeći inspiraciju iz hardcore scene 90-ih, evociraju duh bendova kao što su Only Living Witness, Life Of Agony i Length Of Time, a u njihovoj muzici osetan je i uticaj savremenih izvođača kao što su Twitching Tongues i Age Of Apocalypse. Njihov zvanično prvi EP pod nazivom “This is War”, koji ih vodi dalje u istraživanje melodije i agresije, koja će im zauvek biti zaštitni znak, izašao je krajem 2023. za Geenger Records.

Reflection, melodični screamo post hardcore bend iz Gornjeg Milanovca, dobro poznat novosadskoj publici, upravo završava materijal za novi album koji se očekuje tokom ove godine. Prvi album "Different Paths" izašao je krajem 2019. godine pa se publika uželela novih studijskih snimaka. Bend neke od novih pesama uveliko svira uživo, tako da očekujemo šarolik set koji će nagovestiti zvuk novog izdanja.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..