U subotu, 23. decembra u 20h, ljubitelji čarobnog zvuka harfe imaće priliku da uživaju u nastupu jedne od najboljih mladih harfistkinja Srbije, dobitnice više od 20 međunarodnih i republičkih nagrada Irine Pejoske. Na programu ovog koncerta su dela Posea, Baha, Skarlatija, Forea, Hindemita i Spora. Irina Pejoska je rođena 2002. godine u Beogradu. Do sada je osvojila preko 20 nagrada na takmičenjima u zemlji i inostranstvu od kojih je 12 prvih i 4 laureata. Sa svojih 16 godina upisala je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi redovne profesorke dr. um. Milene Stanišić i redovne profesorke mr Ljiljane Nestorovske. 

Ova mlada harfistkinja već duže vreme svojim radom i stvaralaštvom skreće pažnju stručne i umetničke javnosti na sebe.

Zbog svojih izuzetnih postignuća dobitnica je Svetosavske nagrade koju dodeljuje Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, kao i Nagrade grada Beograda za stvaralaštvo mladih u oblasti umetnosti za 2020. godinu sa kvartetom harfi ”Nas četiri”. 2022. godine postaje stipendista Fondacije ”Dobar Glas”. Dobitnica je nagrade i priznanja Austrijskog kulturnog foruma 2020. godine i nagrade ”Rotari Distrikt” kluba. Irina je dobitnica Stipendije za izuzetno nadarene studente Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 2021. godine kao i Dositejeve stipendije za osvojene rezultate za 2018. godinu. Kao umetnica koja je svestrana, znatiželjna i uvek otvorena za novu saradnju, sa kamernim ansmablom ”Agatos” dobitnica je nagrade ”Olivera Đurđević” za najbolji kamerni ansmabl Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Pobednica je audicije za orkestarsku akademiju u Toblahu (Italija).

SALA USTANOVE KULTURE GVARNERIJUS
Ulaz je slobodan, informacije i rezervacije mesta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili 066/8028-368.

Talente podržava: Ministarstvo kulture Republike Srbije

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..