Sedmo izdanje KULT:R žurke predstavlja veče vinila i zakazano je za sredu 20. decembar, kada će omiljene ploče birati legende loklane muzičke scene Iron, Oysha i Vlada Eye, a ulaz je slobodan. Još kao tinejdžera, Irona je zavela izvanredna brilijantnost legendarne Coldcutove radijske emisije „Solid Steel“ i od tada je potpuno uronjen u životno definišući odnos sa organskim zvucima, DJ-ingom i zabavama. Strastven i posvećen, više od dve decenije neprestano traga za najsvežijim ritmovima soula, funka, disca, duba, hip hopa i mnogih drugih žanrova crne muzike. Poslednjih godina zaljubio se u house muziku i započeo novi put kroz soulful, jazzy, afro i deep zvuk. 

Oysha je predstavnik beogradskog „feel good house“ talasa i jedan od lokalnih house DJ-eva sa najdužim stažom i najvećim brojem nastupa. Sebe smatra detetom disco muzike, ali kroz svoju višedecenijsku karijeru ostaje veran house zvuku, a neka od imena sa kojima je radio i koja su uticala na formiranje njegovog muzičkog ukusa su Marshall Jeferson, Andy Ward, Axwell, David Penn, Funkerman, Junior Jack & Kid Creme, Tommyboy, Xpress 2, Juan Kidd, Salome de Bahia, Yves La Rock, The Beginerz, Pete Gooding, Alex MIles, Gadjo, Tom Novy, Martijn Ten Velden, Freemasons, Dennis Cruz, Aline Rocha.

Vlada Eye jedan je od pionira beogradske klupske scene, a prvi put se našao za gramofonima davne 1990. godine. Bio je rezident u gotovo svim beogradskim klubovima, uključujući Buhu, Omen, Soul Food, Bitef, Industriju, 4 Sobe, Andergraund, Mondo. Pripada generaciji DJ-eva koji su oblikovali lokalnu klupsku scenu i zaduženi su za razvoj beogradske house scene. Zajedno sa DJ S.T.R.O.B-om, Mark Wee-jem i Veljom Innvision bio je član Integre, jedne od prvih DJ organizacija u Srbiji. Posle više od 30 godina staža u DJ-ingu, Vlada Eye sprovodi klabere kroz istoriju house zvuka.
Poslednja KULT:R žurka u ovoj godini biće održana u sredu 27. decembra i posvećena ženskim artistima sa lokalne scene – Ivi Arifaj, Aleksandri Duende i Joma Maji.

Klub Kult se nalazi na adresi Čumićevo sokače, ulaz iz Nušićeve (iza starog bioskopa Kosmaj), radno vreme kluba je od 23 do 5, a starosna granica za ulazak u klub je 23 godine.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..