Koncertno veče mladih talenata u okviru Beogradskog Šopen festa održaće se 5. oktobra u Ustanovi kulture Gvarnerijus. Na prvom koncertu Podijum mladih talenata koji počinje u 18.30 časova, predstaviće se nagrađivani učenici muzičkih škola iz Sremske Mitrovice i Beograda, i Fakulteta muzičke umetnosti. Zatim, od 20.00 časova sledi koncert Zvezde u usponu na kome ćemo slušati resital pijaniste Kristijana Vučkovića. Ulaz za oba koncerta je slobodan, uz prethodnu rezervaciju mesta putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili telefonom na broj 066 8028 368. Podijum mladih talenata je koncertni ciklus u okviru koga Beogradski Šopen fest predstavlja mlade pijanističke talente iz Srbije i regiona.

Na koncertima su od 2012. godine nastupali učenici nižih i srednjih muzičkih škola i akademija, dobitnici visokih nagrada na značajnim pijanističkim takmičenjima u Srbiji, regionu i Evropi. U Ustanovi kulture Gvarnerijus će nastupati učenici OMŠ „Petar Krančević“ iz Sremske Mitrovice Teodor Vujanić i Kim Sretković; iz Osnovne muzičke škole „Davorin Jenko“ u Beogradu An Vang, a iz istoimene srednje škole  Katarina Bratić; Jovan Nikolić, učenik SMŠ „Stanković“ iz Beograda; student FMU Vasilije Pucar, i Davud Vesnić, master muzički umetnik. Mladi umetnici će izvoditi kompozicije Klementa, Mocarta, Šopena, Bramsa i Rahmanjinova.

Drugi deo večeri pod nazivom Zvezde u usponu rezervisan je za resital mladog pijaniste Kristijana Vučkovića. Program obuhvata dela Šopena, Lista i Skrjabina.

Vučković je student četvrte godine Fakulteta muzičke umetnosti u Nišu u klasi prof. Andrije Mamutovića. Dobitnik je brojnih nagrada kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima poput nagrada na međunarodnom takmičenju Davorin Jenko 2015. i 2017, specijalne nagrade za izvođenje Šopenovih dela u Bugarskoj, nagrade Srpske akademije nauka i umetnosti za postignuća tokom školske 2017/2018. godine.

Beogradski Šopen fest održava se od 2012. kao festival posvećen poljskom kompozitoru Frederiku Šopenu. Šopen fest promoviše klasičnu muziku i pijanizam, a fokusiran je na mlade talente iz Srbije i regiona.

Kako su svi programi Festivala humanitarnog karaktera tako će i u Ustanovi kulture Gvarnerijus biti postavljene donatorske kutije za prikupljane donacije za lečenje prof. Ivane Matijević, osnivača i umetničkog direktora Festivala, kao podrška u borbi protiv kancera.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..