Koncert Sare Renar u Kulturnom centru GRAD je u četvrtak, 5. oktobar u 20h. Sara Renar je nagrađivana zagrebačka kantautorka i pripada grupi najpriznatijih muzičkih imena nove generacije u regijonu. Iza sebe ima pet diskografska izdanja u kojima potpisuje tekst i muziku. Album "Djeca" je 2014. godine nominovan za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015. za EP "Jesen" Renar nominovana u dve kategorije (najbolji ženski vokal i najbolji alternativni album), a Porin je osvojila u kategoriji najboljeg vokalnog izvođenja.

"Tišina" iz 2016. je za istu nagradu nominovana za album godine i najbolji alternativni album, a album je zaslužio nominaciju i IMPALA za evropski album godine. Live album "Gdje povlačiš crtu" odjeknuo je u svim medijima kao revolucionarni i svetski materijal koji zaslužuje posebnu pažnju. Njen posljednji studijski album “Šuti i pjevaj” objavljen 8.3.2021 kritika je gotovo jednoglasno ocenila kao njen najbolji i najzreliji album u karijeri.

U posljednjih deset godina Sara Renar je zabeležila skoro hiljadu koncertnih nastupa širom Europe i regiona nastupivši na svim važnijim regionalnim festivalima i koncertnim prostorima. Pored autorske muzike, komponuje i izvodi muziku za pozorošte, česta je gošća književnih manifestacija, sarađuje sa sveetski priznatim DJ imenima (Insolate, Hibrid, Outcome), književnicima i pesnicima, i radi muziku za multimedijske projekte. Dobitnica je raznih europskih priznanja i stipendija, uključujući projekta Evropske Unije za podršku mladih muzičara "European Music Incubator", evropsku podršku za mobilnost umetnika i-Portunus, OneBeat Balkans umetničku rezidenciju, međunarodnu umetničku rezidenciju u Lavovu u Ukrajini (Magic Carpets Europe) kao mnoge druge uzbudljive umetničke projekte.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..