U sredu, 28. juna (20č) u Ustanovi kulture Gvarnerijus ljubitelje zvuka klavira očekuje koncert pijanistkinje Jelene Zidarić Zečević, studentkinje završne godine doktorskih studija klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Publika u Gvarnerijusu imaće priliku da uživa u delima Frederika Šopena a ulaz na koncert je slobodan uz obavezne rezervacije zbog ograničenog broja mesta: mejlom Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili telefonom 066/8028-368 . Jelena Zidarić Zečević (Šabac, 1995.) osnovne, master i specijalističke akademske studije klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu završila je 2016, 2017. i 2018. godine u klasama redovnih profesora mr Aleksandra Šandorova i mr Branka Penčića, sa najvišim ocenama.

Dobitnik je stipendije Fonda za mlade talente Republike Srbije. Godine 2018. završila je umetničko usavršavanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi redovnog profesora Rubena Dalibaltajana. Godine 2019. nastavila je usavršavanje u istoj klasi u Breši i upisala doktorske akademske studije na FMU u Beogradu, u klasi profesora mr Branka Penčića, na kojima je trenutno na završnoj godini studija.

U toku dosadašnjeg školovanja osvojila je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima od kojih su najznačajnije: Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola (prva nagrada 2005. i 2007. godine), Festival muzičkih i baletskih škola Srbije (2005. i 2007. pobednik kategorije), Internacionalno takmičenje „Davorin Jenko“ u Beogradu (prve nagrade od 2006. do 2009. i 2012. godine), Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Šapcu (prve nagrade između 2003 i 2010. godine, a pobednik kategorije 2007. i 2011. godine), XI međunarodni pijanistički konkurs Nikolaj Rubinštajn i XII međunarodni pijanistički konkurs Aleksandar Skrjabin u Parizu (2012. godine, druge nagrade), laureat E kategorije na takmičenju „Davorin Jenko“ u klavirskom duu 2019. godine.

Nastupala je na brojnim  koncertima, festivalima i internacionalnim takmičenjima u salama u inostranstvu i širom Srbije.

Pohađala je seminare Jurija Kota, Aleksandre Romanić, Svetlane Bogino, Vladimira Ogarkova, Arbo Valdme, Igora Laska, Jevgenija Starodubčeva, Natalije Trul, Sergeja Senkova, Rubena Dalibaltajana, Julije Gubaiduline itd.

Radi kao nastavnik klavira u srednjoj muzičkoj školi „Mihailo Vukdragović“ u Šapcu od 2016. godine. Iz njene klase učenici su do sada osvojili brojne nagrade kako na domaćim tako i internacionalnim takmičenjima. Aktivno svira u klavirskom duu sa Milicom Zidarić. Član je Udruženja muzičkih umetnika Srbije od 2022. godine.

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..