Naš čuveni violinista proslavljen širom sveta, Nemanja Radulović, poslednjeg dana maja susreo se sa medijima u Konaku kneginje Ljubice u Beogradu povodom koncerta  na  Stadionu Tašmajdan, 3. jula 2023. godine u organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF. Zajedno sa svojim kamernim ansamblom "Double Sens" Nemanja će izvesti numere sa novog albuma "Roots" (Koreni). "Novi nastup u Srbiji me vezuje za aktuelnu turneju i projekat 'Roots', koji smo svi veoma voleli da radimo u procesu stvaranja. ", izjavio je Nemanja , koji je učestvovao na albumu i kao aranžer sa kolegom Aleksandrom Sedlarom. 

Nemanja  je dodao: "Volim da mi bude raznolik repertoar kada pravim plan za predstojeću sezonu, ili dok snimam albume. Potrebno mi je da kompozicije imaju neku zajedničku tematiku i koncept. Album "Roots" je bila ideja rođena u doba pandemije korona virusa, kad su ljudi bili zatvoreni, i nisu mogli nigde da putuju. Onda mi je prijalo da slušam muziku iz celog sveta. Kolege i ja smo želeli publici da iskažemo kako smo se osećali u tom periodu. Rezultat toga je album 'Koreni'".

Na albumu " Koreni" (Warner Classics) , između ostalih, nalaze se  kompozicije: "Što te nema" pevačice Jadranke Stojaković,  "Hommage" (omaž) Aleksandru Šišiću, "Đelem, Đelem", "Makedonsko devojče", "King David“, "Mambo", "Moscow Night", "The Butterfly Lovers", "Indifference", i druge. 

Ulaznice za koncert Nemanje Radulovića 3. jula na Stadionu Tašmajdan mogu se nabaviti onlajn na eFinity.rs, kao i na prodajnim mestima eFinity (Štark Arena, TC Rajićeva).

Fotografije: CEBEF / Belkisa Abdulović

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..