Nakon što su na prvom izdanju nastupile neke od najvećih regionalnih rokenrol zvijezda  - Partibrejkers, Darko Rundek i Ekipa, Zoster i Parampaščad i time ispisale muzičku istoriju Zabjela ali i cijele Podgorice, Festival kulture Zabjelo nastavlja sa dovođenjem nekih od najznačajnih imena regionalne rokenrol scene. U petak 9. juna na stadionu „Nikola Šćepović“ nastupiće: kultna rok i pank grupa Zabranjeno pušenje, heroji regionalne alter rok scene Kanda, Kodža i Nebojša, miljenici crnogorske publike, mostarski sastav Zoster, fantastična IDA PRESTER & Lollobrigida i predstavnici lokalnih snaga Neonoen.

Druge festivalske večeri na Stadionu „Nikola Šćepović“ nastupiće vodeće alter pop ime regiona Letu Štuke, beogradski repkor-krosover sastav Sunshine, splitski rep-rok bend TBF i podgorički sastav Vrpca. U prodaji su jednodnevne ulaznice po cijeni od 12€ kao i festivalske ulaznice po cijeni od 20€, a u toku je i akcija „Kupi četiri, častimo te petu“ tokom koje uz četiri kupljene festivalske ulaznice, fanovi petu dobijaju na poklon.
 
U okviru Festivala kulture Zabjelo, više od dvadeset regionalnih i lokalnih izvođača alternativne muzike već uveliko vraća rokenrol na veliku scenu u Crnoj Gori, tokom više od mjesec dana, na nekoliko lokacija širom zemlje. Mjesec rokenrola počeo je početkom maja, a publika je već imala priliku da čuje nekoliko autorskih crnogorskih sastava kao i regionalnih izvođača, koji nikada do sada nisu nastupali u Crnoj Gori, a serijal svirki otvorili su podgorički bendovi Yonic i Bubnjivi i Psi u Itaka Library baru. U okviru Mjeseca rokenrola održano je i treće izdanje Rockstrikcije na kojem je, po prvi put u Crnoj Gori, nastupio hrvatski duo Šiza uz crnogorske autorske bendove Punkreas iz Nikšića i Alternaiva iz Bijelog Polja. Makedonska atrakcija bend Funk Shui je takođe imala svoj premijerni crnogorski nastup prošlog vikenda u Podgorici, uz lokalnu podršku sve popularnijih crnogorskih sastava Jack Lupino i Izi bejb. Mjesec rokenrola stigao je i do prijestonice Cetinje, pa sun a Dvorskom trgu nastupili podgorički bendovi Roba bez Greške i Mrka Kapa Zla Prilika, a svirke se nastavljaju i narednog vikenda. U petak 2. juna  će na uglu Bokeške i Njegoševe u Podgorici biti organizovan sajam gramofonskih ploča i nosača zvuka u saradnji sa udruženjima NVO Montenegro Records i Vinyl svijet muzike, nakon čega će nastupiti bendovi Highway i Mikrokozma. Iste večeri na pozornicu Grada teatra u Budvi stižu crnogorske hiphop vedete Random i Necke iz Radija Katakomba Budva Hud Mjuzik.

U prodaji su jednodnevne ulaznice po cijeni od 12€ kao i festivalske ulaznice po cijeni od 20€, a u toku je i akcija „Kupi četiri, častimo te petu“ tokom koje uz četiri kupljene festivalske ulaznice, fanovi petu dobijaju na poklon. Ulaznice se mogu kupiti isključivo putem interneta na linku >>
 
Ove godine će organizatori festivala dio prihoda od ulaznica donirati Fondaciji „Ognjen Rakočević“, kao i domaćinima festivala Fudbalskom klubu Zabjelo. Događaj podržavaju Tuborg, FK Zabjelo, Monteput, Sekretarijat za kulturu i sport, Ministarstvo kulture i medija, Glavni grad Podgorica, Goodfellas, Jameson, PAM, Hotel CUE i Aqua Bianca.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..