Švajcarski bend STEVANS imaće početkom februara mini turneju po Srbiji. Prvi koncert zakazan je za 9. februar u Punk Rock Cafeu u Smederevskoj Palanci, dan kasnije, 10. februara sviraće u zemunskom klubu Fest a 11. februara nastupaju u Novom Sadu, u SKCNS Fabrici. STEVANS će ovom prilikom prvi put nastupiti u Srbiji ali ovo nije njihov prvi susret sa našom zemljom. Naime, frontmen benda, Yvan Franel i njegov brat rođeni su u Beogradu, a roditelji su im dali druga imena: Milenko i Stevan. Bend STEVANS je fuzija Evrope (Yvan Franel / Zeela) i Amerike (Yann Secrest). Za 4 albuma, ovaj evropski pop bend uspeo je da ostavi traga na muzičkoj sceni, između ostalog svirajući pre bendova Coldplay, Deep Purple i Snow Patrol.

Nastupali su širom sveta na nekim od najprestižnijih bina i festivala u Londonu, Njujorku, Parizu, Vijetnamu, Kini, Južnoj Americi, a u Švajcarskoj su bili deo Paleo festivala kao i Montreux Jazz Festivala.

Pesme su im inspirisane gruvom, soulom, elektro popom i modernom muzikom. Retko elektronska muzika zvuči toliko organski i živo, kao u njihovom slučaju...

BBC New Talent nedavno su napisali: „Zamislite šta bi se desilo kada biste u istoj prostoriji ostavili Coldplay, The Weeknd i The Killers. To bi bio početak opisa kako zvuči bend STEVANS“.

„Sviraćemo vam odlične pesme koje su kombinacija modernog indi roka sa ozbiljnom dozom disko zvuka osamdesetih, a koje zajedno čine „keči“ synth-pop zvuk koji podiže atmosferu! ZAPLESAĆEŠ sa nama!“ poručuju momci iz benda STEVANS.



Na koncertu u Novom Sadu, STEVANS će svirati zajedno za novosadskom grupom GIFT. U većini svojih inkarnacija GIFT nas je navikao na Britaniju, na atmosferu zlatnih godina rokenrola i elektro popa po klubovima Londona, Mančestera ili Birmingena. I ovaj put će nam predstaviti svoje stvaralaštvo koje nastaje pod uticajem dekada te engleske muzičke scene, ali isto tako i pod uticajem lokalnog urbanog života, života u izlasku i svih socioloških i ljubavnih nedoumica sa kojima se suočavamo u svakodnevnom životu u Novom Sadu i Srbiji. Akcenat će biti na nadavno izdatom albumu “U senci grada”, a ovom prilikom GIFT će sa ponosom predstaviti i svoj najnoviji hit- „Liberta“ sa kojim će i ove godine učestvovati na Pesmi za Evroviziju 2023.!

Ulaznice za koncerte biće dostupne na ulazu, pred svaki koncert. Ulaznice za svirku u Punk Rock Cafeu koštaće 400 dinara, dok je cena ulaznica za nastupe u klubu Fest u Zemunu i u SKCNS Fabrici 500 dinara.

 

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..