U prodaji dodatne ulaznice! Vlada veliko interesovanje publike za koncert pijaniste DANILA TRIFONOVA, 21. oktobra 2022. u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. U prodaji su dodatne ulaznice koje se mogu nabaviti na blagajni Kolarca i sajtu tickets.rs. Trifonov će po prvi put nastupiti u Beogradu, a interesovanje je vrlo očekivano jer jer upravo ovaj pijanista otvorio novu sezonu u Karnegi Holu krajem septembra. Organizator beogradskog koncerta je Centar beogradskih festivala - CEBEF.

Danil Trifonov je renomirani solista na klaviru, majstor koncertnog repertoara, kamerni i vokalni saradnik i kompozitor, dobitnik  Gremija i nagrada za najbolje koncertne snimke brojnih muzičkih časopisa. Njegovu karijeru obeležile su nagrade na tri najznačajnija pijanistička takmičenja: Šopenovom konkursu, Takmičenju Čajkovski i Takmičenju Rubinštajn.

Tokom proteklih sezona Trifonov je bio rezidencijalni umetnik Njujorške filharmonije, što je podrazumevalo i njujoršku premijeru njegovog Klavirskog kvinteta, a uređivao je i izveo seriju od sedam koncerata Perspektive u Karnegi holu, krunisanu izvođenjem sopstvenog Klavirskog koncerta. Resitale svira širom sveta još od svog debija u Karnegi holu 2013. godine, a njegova diskografija za kuću Deutsche Grammophon uključuje snimak njegovog debija iz Karnegi hola, Chopin Evocations i tri albuma sa muzikom Rahmanjinova sa Filadelfija orkestrom i Janik Nezet-Seginom, od kojih je jedan nominovan za Gremi 2021, a drugi je osvojio nagradu za koncertni snimak godine časopisa BBC Music. Godine 2016. proglašen je za umetnika godine časopisa Gramophone, a 2021. godine Vlada Francuske ga je proglasila za Viteza reda umetnosti i književnosti.

Tokom sezone 2010/11 Trifonov je osvojio medalje na tri najprestižnija svetska takmičenja: Treću nagradu na Konkursu Šopen u Varšavi, Prvu nagradu na Takmičenju Rubinštajn u Tel Avivu, kao i Prvu nagradu i Gran pri na Takmičenju Čajkovski u Moskvi. Muzičko obrazovanje je započeo u Moskvi sa pet godina, pohađao je Muzičku školu “Gnjesini” u Moskvi, a studije nastavio kod Sergeja Babajana na Institutu za muziku u Klivlendu.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..