Međunarodno proslavljeni grčki pevač Jorgos Dalaras održaće veliki koncert 17. maja u Kombank dvorani na otvaranju 23. po redu Guitar Art festivala (17-21. maja 2022). Biće to peti beogradski koncert jednog od najvećih pevača tradicionalne rebetiko muzike svih vremena i višestruko dokazanog umetnika sa izrazitim humanitarnim radom iza sebe. Dalaras će u Beogradu izvesti brojne bezvremene hitove iz karijere duge više od 40 godina, pevača će na beogradskom koncertu pratiti ansambl od 16 najboljih grčkih muzičara među kojima su poznate pevačice Violeta Ikari i Aspasia Stratigu.

Koncert na svečanom otvaranju međunarodnog festivala gitare biće putovanje u Grčku kroz muziku buzukija i rebetika na gitari.

Biće to peti beogradski koncert jednog od najvećih pevača tradicionalne rebetiko muzike svih vremena i višestruko dokazanog umetnika sa izrazitim humanitarnim radom iza sebe. Dalaras će u Beogradu izvesti brojne bezvremene hitove iz karijere duge više od 40 godina, pevača će na beogradskom koncertu pratiti ansambl od 16 najboljih grčkih muzičara među kojima  su  poznate  pevačice  Violeta  Ikari  iAspasia Stratigu.  Koncert na svečanom otvaranju međunarodnog festivala gitare biće putovanje u Grčku kroz muzikubuzukija i rebetika na gitari.

Legendarni pevačiz Pireja ove je godine završio jošjedan u nizu uspešnih projekata pod nazivom „Kavafis“, koji pod kompozitorskim vođstvom Aleksandrosa Karozasa kombinuje stihove grčkog pesnika  Konstantina Kavafija u izvođenju čuvenog Bečkog kamernog orkestra i Bečkog akademskog hora čiji je solista bio upravo Dalaras. Ovo izdanje dopunilo je već impresivnu diskografiju koju čini 85 samostalnih albuma prodatih u blizu 20 miliona primeraka, što je i danas nenadmašen tiražu Grčkoj. Brojke rastu kad se tome doda jošpreko 70 albuma na kojima gostuje drugim velikanima kao što su Mikis Teodorakis, Sting, Paco de Lucia, Al di Meola, Bruce Springsteen ili saradnje sa institucijama poput holandskog Metropol orkestara, Izraelske filharmonije, Ruskog narodnog orkestra i hora Nemačke opere. Brojni pozivi za nastup stizali su i od strane Vaseljenskog patrijarha, Nelsona Mandele, pariske „Olimpije“, londonske  kraljevske dvorane „Royal Albert Hall“ ili Ujedinjenih nacija za jedinstveni koncert u antičkom amfiteatru u Delfima. Tokom četiri decenije na sceni, Jorgos Dalaras nastupio je na više hiljada koncerata, od kojih su 1983. godine održana dva istorijska, uzastopna na Olimpijskom stadionu u Atini sa preko 160.000 posetilaca o kojima je tad pisao i prestižni muzički magazin „Rolling Stone“.

Ulaznice za ovaj koncert dostupne su od 4. marta po cenama od 2590 do 6590 dinara, na blagajni Kombank dvorane, i putem prodajne mreže Tickets.rs. Informacije i VIP rezervacije na telefon 0114016002; 064 1407583 ili mejlom na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..