Sarajevski bend BoooX uz autentičan naziv albuma i turneje „Sezona kiselih krastavaca“ i velikim uspehom u celom regionu, konačno će stići i u Beograd gde će održati, kako kažu, svirku za pamćenje i to u Poletu u subotu 25. decembra s početkom od 20 časova. Beogradska publika zasigurno će uživati u sjajnom zvuku tročlanog benda koji je isprva muzičku avanturu započeo kao elektro dvojac Mirze Golo, pevača i gitariste i Berina Tuzlića a.k.a. dRUMELODY bubnjara kog je domaća publika u više navrata već imala prilike da čuje u sopstvenom režimu i drugačijem konceptu.

BoooX-u se priključio i treći „igrač“ i samim tim postali su pravi iskusni punokrvni bend koji je vrlo brzo stekao renome ozbiljnih muzičara.

Sezona kiselih krastavaca nije samo metaforički izraz za uređivačku medijsku politiku, u neku ruku to može biti i opis naših regionalnih prilika, gleda li se neki progres ili njegov učinak na naše živote.

Izvanrednim tekstovima i ozbiljnom produkcijom BoooX je predstavio je novi EP sa pesamama u live izvođenju sa studijskog albuma “PoluTon”, kao i pratećim spotovima.

Za ovaj projekat, kako kažu momc,i iz benda, odlučili su se upravo zbog sjajne reakcije u live izvođenju pesama na svojim svirkama koje, kada ih ovakvi profesionalci predstave zvuče još moćnije i zanimljivije.

Upravo tako rešeno je da se snimi još jedno “živo” izdanje koje je dodatno “obojeno” karakterističnim spotovima koji svakako dodaju još jedan nivo doživljaja celokupnom konceptu.

Poznati po specifičnom pristupu muzici, tekstovima i spotovima ne bi bilo loše da podsetimo publiku svojevrsne odskočne daske BoooX-a, artističkog spota za pesmu “Finski igrač” gde se glumac maskiran u Adolfa Hitlera šetao ulicama Sarajeva i to bez ijednog incidenta, na šta su članovi benda imali komentar da smo “još jednom pomakli granicu beznađa”. Jer, masovno smo postali apatični i gotovo nas ništa više ne može iznenaditi niti potresti.

Mada, upravo to svojevrsno beznađe uticalo je na kreativnu evoluciju benda BoooX koji su rešili da se protiv toga bore ne suvoparnom kritikom, već umetnošću.

Ceo projekat nikako ne bi bio moguć bez fantastične kreativne pokretačke energije benda i naravno vernih fanova, ali i velikih profesionalaca u ovom poslu koji su punom snagom dali gas za što kvalitetnije ostvarenje.

Ovo je jedno od onih gostovanja koje nikako ne bi trebalo da propustite, jer pored sjajne svirke i zabave zasigurno ćete na svoju plejlistu dodati još jedan favorit čiji ćete dalji rad s nestrpljenjem pratiti.

 

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..