Narednu godinu dočekujemo puni optimizma, uz poznate pesme Željka Samardžića koji će održati svoj beogradski koncert 24. decembra u 20 časova u Kombank dvorani. Ulaznice se mogu nabaviti na tickets.rs, prodajnim mestima Ticket Vision-a i blagajni Kombank dvorane. Ovaj muzički spektakl najavljen je konferencijom za medije na kojoj je pored Samardžića, ispred organizatora koncerta, govorio Damir Handanović, v.d. direktora Centra beogradskih festivala - CEBEF. Željko Samardžić izjavio je da jedva čeka susret sa publikom: “To će biti dobar, veseo koncert, pre svega, u pretprazničnom rapoloženju, tako da ću repertoar usmeriti na taj način.

Inače sam se upravo vratio iz zvanično najlepšeg sela na svetu, bio sam na Mećavniku, radio sam spot za novu pesmu koju ćemo objaviti pred koncert.”

Željko Samardžić je do sada snimio 19 albuma u izdanju renomiranih diskografskih kuća sa tiražom od preko 3 miliona prodatih primeraka, što ga svrstava u kategoriju visoko tiražnih pevača.

 Željko Samardžić rođen je 3.10.1955.godine u Mostaru. Na sebe je skrenuo pažnju na festivalu „Prvi aplauz“ koji je održan 1973.godine u Banjaluci sa pesmom „Moja Marija“. Devedesetih godina prošlog veka karijeru nastavlja u Beogradu, a 1995. godine na Budvanskom festivalu dobija nagradu stručnog žirija za interpretaciju pesme „Sipajte mi još jedan viski“. Od te godine, koja je bila prekretnica u njegovoj karijeri, ređaju se mnogi hitovi poput „Grlice“, „Da me nije“, „Slutim“, „Dobar dan, tugo“..., a kao potvrda stižu mnogobrojna priznanja poput Oskara popularnosti, Melka i dr. Željko Samardžić od 1996.godine održava svoje solističke koncerte širom regiona, a posebno treba izdvojiti mnogobrojne koncerte u Beogradu (Sava centar i Beogradska arena), zatim u Sarajevu (u Skenderiji i olimpijskoj dvorani Zetra), Zeničkoj Areni, Skopskoj VIP areni Boris Trajkovski, Zagrebačkoj Areni, Splitskoj Spaladium Areni, Ljubljanskim Križankama, a treba pomenuti  i nastupe u rodnom Mostaru, zatim u Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu, Osijeku… Pored prostora bivše Jugoslavije održavao je turneje po Evropi, Americi, Kanadi i Australiji.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..