Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u petak 15. oktobra u 18 časova prisustvujete besplatnom koncertu gitariste Vuka Vukajlovića, drugom koncertu klasične i popularne muzike u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”, čiju realizaciju je pomogla „Banca Intesa”. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i grada Beograda. Zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu svoje mesto na telefon 060/ 33 98 018, jer je zbog epidemioloških mera ograničen broj posetilaca.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu i fejsbuk strani Istorijskog muzeja Srbije već u subotu 16. oktobra od 19 časova.

Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Na programu su dela kompozitora Xeitora Vilje, Isaka Albeniza, Astora Pijacole, Rolanda Diensa i Miroslava Tadića.

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..