Već tradicionalno, 26. februarau 18:00 časova na Kolarčevom narodnom univerzitetu očekuje nas „Koncert pobednika“ na kojem će nastupiti najbolji takmičari i dobitnici prvih i specijalnih nagrada na nedavno završenom XVII Međunarodnom takmičenju solo pevača „Lazar Jovanović“, najeminentnijeg i najvećeg operskog takmičenja u zemlji. Ovaj koncert na Kolarcu predstavlja prvi u nizu koncerata kojim takmičenje „Lazar Jovanović“ nagrađuje svoje takmičare. U junu mesecu nas očekuju tri solistička koncerta dobitnika tri Nagrade Kulturnog elementa, organizaciju solističkog koncerta na eminentnim lokacijama u Beogradu i finansijsku nagradu od dve stotine eura.

Nagrade su dobili Tena Lončarević (Hrvatska), Lana Maletić (Srbija/Hrvatska) i Olivera Krivokuća (Srbija), a glavnu nagradu, organizaciju solističkog koncerta Beti Bratine iz Slovenije sa orkestrom Beogradski simfoničari na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine uz finansijsku nagradu u iznosu od pet stotina eura očekujemo krajem septembra meseca. Pokrovitelj takmičenja je Rotari distrikt 2483, finansijske nagrade dodeljuje JCI Srbija i Veselin Ćesarov a prijatelji takmičenja su GeloRevoice i Hotel Envoy.

Na koncertu u sredu će se predstaviti i pobednici u pojedinim sekcijama: Andrija Sekulić, Konstantin Kostić, Teodora Ateljević, Ana Jojić, Olivera Krivokuća, Lana Maletić, Nataša Jovović, Paula Tumir, Antonio Ceković i Luka Petričić, koji će se predstaviti nizom arija i solo pesama iz najpoznatijih svetskih opera, uz dodatno svečano uručenje specijalnih nagrada i povelja.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..