Jedan od najoriginalnijih neo-folk i rockcountry sastava s ovih prostora održaće koncert u beogradskom Knap Club-u u petak 25. oktobra s početkom od 22h u sklopu svoje koncertne promocije albuma "Strah od dubine". Specijalni gost koncerta biće domaći sastav On Tour koji će podržati svoje prijatelje na ovom beogradskom koncertu i ovom prilikom će sa zadovoljstvom odsvirati neke svoje poznate pesme i uživati u beskrajnom Svemiru. Ovom kratkim opisom Vas uvodimo u priču Svemira: "Kad smo kod najboljih albuma u karijeri, zagrebačka grupa Svemir je ovogodišnjim četvrtim izdanjem stekla tu titulu, bar u Gistro svetu.

Zvonka Obajdin i njeni drugari iz benda su ovog puta nadmašili sebe. Ako vam je pun kufer raznoraznih idiota, ako se u isto vreme osećate staro i mlado, ako vapite za muzikom koja razume vaše tajne, dajte šansu ploči "Strah od dubine" (Vladimir Skočajić, GistroFM).

Svemir se pojavio na sceni svojim istoimenim demo/debut albumom još 2012-te i od onda za njih nema stajanja: odsvirali su na desetine koncerata u klubovima i na festivalima širom regiona, uključujući i nastupe pre poznatih imena americane kao što su Amy LaVere i Steve Wynn... Diskografski aktivni, dobili su pohvalne kritike za sva prethodna tri albuma, a ove godine izbacili su svoj već četvrti album nazvan „Strah od dubine“ te za njega dobijau samo visoke ocene i odlične kritike kroz sve medije, koji upoređuju njihov zvuk s velikanima poput Neila Younga ili Grama Parsonsa.

Najnoviji album grupe Svemir, “Strah od dubine”, objavljen je proletos i pokupio je odlične kritike, a Svemir je pre samo dva dana objavio ekskluzivni intimni i privatni snimak celodnevnog koncerta koji je predstavljen u dva dela:

Cena karte iznosi 400rsd u predprodaji u Yugovinyl-u, Cetinjska 15, a na veče koncerta 500rsd.

<<  Jul 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..