Gajde, kovači ,profesor i ludak -  U okviru manifestacije Savmalske kulturne svečanosti koje se svakog utorka, srede i četvrtka sve do 30. avgusta održvaju u Pedagoškom muzeju ove nedelje biće prikazana/izvedena tri zanimljiva programa: Koncert HAJDE; HAJDE SVIRAJ GAJDE Miloša Nikolića (23.07. od 20,30), film PROFESOR I LUDAK sa Mel Gibsonom i Šonom Penom u glavnim ulogama (24.7. od 20,30)  i nedavno nagrađivana predstava KOVAČI, Bag teatra iz Boljevaca (25.07. od 20,30). Izuzetni muzičar i profesor muzičke škole Mokranjac Miloš Nikolić u utorak 23.jula u Pedagoškom muzeju prirediće koncert-radionicu gde će publici svih generacija pokušati da približi tradicionalne muzičke instrumente: gajde i kaval. Miloš Nikolić kao instrumentalni solista na kavalu privukao je pažnju evropske publike tokom nastupa Željka Joksimovića na Eurosongu sa pesmom „Lane moje“.

Publika koja je na ovogodišnjem Festu propustila da pogleda film „Profesor i ludak“ , reditelja P.B.Šermana sa Melom Gibsonom i Šon Penom u glavnim ulogama imaće prilike da u sredu 24.jula pogleda ovaj izuzetan film u Pedagoškom muzeju. Snimljen prema svetskom bestseleru Sajmona Vinčestera, Profesor i Ludak je neverovatna istinita priča o ludilu, genijalnosti i opsednutosti dvojice izvarendnih ljudi, koji su stvorili istoriju pišući Oksfordski rečnik engleskog jezika...

Izuzetna pozorišna trupa BAG teatar ovenčana je proteklih nedelja nizom festivalskih nagrada za predstavu „KOVAČI“, autora Miloša Nikolića, a u režiji Bore Nenića. Novo izvođenje ove spektakularne komedije predviđeno je za četvrtak 25.jul od 20.30 u bašti Pedagoškog muzeja. Predstava Kovači je „životna komedija“ koja govori o besmislu nacionalizma i čistoti rase. Tri kovača su medjusobno povezana preko svojih sinova i to tako da ni jaden od njih trojice nisu očevi svojih sinova ali ipak imaju sinove... Uloge tumače: Janko Maglovski, Milan Milošević, Ana Pavlović i Bojan Vukenović.

Cena ulaznice za sve programe je 300 dinara. Manifestaciju organizuju Tangram centar i Pedagoški muzej uz podršku Sekretarijata za kulturu.

 

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..