Letnje osveženje i dobra zabava uz klasiku, džez i operetu! Tri izvanredna koncerta na ovogodišnjem BELEF-u očekuju vas na Platou ispred Vojnog muzeja na Kalemegdanu!  Bečki salonski orkestar oživljava atmosferu austrijske prestonice s kraja 19. veka, izvodeći najpopularnije kompozicije „dinastije Štraus“ – valcere i polke – kao i sentimentalne arije i duete iz bečkih opereta (27. juna, u 21 čas, 500 din). Zaplešimo zajedno! Old Hat Orchestra izvodi uzbudljivu mešavinu žanrova, od svinga i tradicionalnog džeza do popa i roka, uz specijalne goste – operske soliste Dragoljuba Bajića, Ljubicu Vraneš i Mariju Jelić (4. jula, slobodan ulaz).

Violinski virtuoz Ilija Marinković, nekada „čudo od deteta“ a danas jedan od naših najuspešnijih umetnika u inostranstvu, posle mnogo godina predstavlja se beogradskoj publici solističkim koncertom, u pratnji pijanistkinje Zarife Ali-Zade, sa najpopularnijim kompozicijama Mocarta, Krajslera, Vjenjavskog, Sarasatea i Sen-Sansa (5. jula u 21 čas, 500 din).  

Ne propustite najbolje koncerte u Beogradu ovoga leta – doletite na BELEF!
 
Opširnije o programu koncerata na sajtu ovde
 
Ulaznice se nabavljaju online putem tickets.rs (bivši Eventim) kao i na dan programa - festivalska blagajna na Platou ispred Vojnog muzeja od 17 časova.
 
 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..