13.01.2017. od 21h AKC Matrijaršija (Đorđa Čutukovića 13, Zemun) -  Kafana specijal: Opa Opa + Mangulica FM + DJ Kanbo - Da li je to taj folk andergraund? Da li je to taj fenomen o kojem se glasno šuška? Kakvi su to nespojivi spojevi? Kakva je to invazija? Jedno veče bez predaha, program bez zastoja, za radoznale istraživače novih fenomena (što da ne) ili iskusne uživaoce (vidi se to odmah ko ume).

Kroz kafansko iskustvo vrtoglavo vode domaćini Matrijaršije Mega Denke i Super Banko sa svojim saradnikom Aleksandrom Maestrom Denićem. U goste dolaze Opa Opa (Italija), Mangulica FM i DJ Kanbo da svojim nastupima zavitlaju vreme već jednom u tu novu, bolju.
 
Mesečnik koji će postati godišnjak, Denićevi dani, neintimni dnevnik (crtež na dan), biće predstavljen u svom decembarskom petom izdanju, u ograničenom boju primeraka, a na raspolaganju će biti i izložba originala u galeriji Matrijaršije.
 
OPA OPA iliti INVASIONI BALCHANICHE

Projekat nastao 2011. u Rimu kada je pesnikinja/performerka Jonida Prifti (Albanija) srela muzičarku/producentkinju Ivu Stanišić (Srbija). U početku prave žurke na kojima puštaju izbor tradicionalnih i modernih melodija iz svojih zemalja, uključujući pop, hip hop, turbo folk i talavu. Cilj projekta je poigravanje sa istorijskim i kulturnim dvosmislenostima i nesporazumima između njihove dve zemlje, ali i ukazivanje na sličnosti u umetnosti, običajima i tradicijama. Takođe, pokušavaju da se ironijski poigraju sa sopstvenim statusom imigranata i susretom sa italijanskom kulturom. U 2015. odlučuju da izbace sopstvene pesme inspirisane zvukom svojih zemalja i počinju da nastupaju uživo pod imenom OPA OPA na festivalima i muzičkim događajima. Obe imaju individualne projekte sa strane, Jonida sa Acchiappashpirt (poezija zvuka), a Iva sa Yva & The Toy George (pop, elektro). Prvi EP Buongiorno Italia upravo izlazi na 45 rpm za Filibusta Records.

Mangulica FM

Novogodišnji aranžman Srbija - Sirius, povratna autoprevoznik: Raketa AB Bajina Bašta 31.12.2016. polazak iz Matrijaršije domaćin putovanja obezbedio je: jeftine efekte, ritam mašine, nedovršene folk hitove iz bliske budućnosti, ljubavni zov Seja Kalača, tehno mantre, gusle, trubadurske praznične poslanice i slično.

DJ Kanbo

Čovek koji je više puta uspeo da probudi i digne na noge razmaženu publiku dragstora, robot priključen na mašinu koji tačno zna kad i koje dugmiće da stisne da vas uključi u igru, pokretna enciklopedija tradicionalnog i savremenog tehno zvuka, iskusno će vas spustiti i prizemljiti na samom kraju večeri, rezervisanoj samo za najhrabrije, i poželeti vam sve najbolje u novoj godini uz reči: "Hvala što ste leteli sa nama!"
 

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..