U subotu, 17. decembra u 20h u koncertnoj sali Gvarnerijusa nastupiće izuzetni mladi pijanista, student Royal College of Music u Londonu - Nikola Avramović. Na programu koncerta su dela Hajdna, Betovena, Bramsa i Lista. Ciklus koncerata „FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU“ podržavaju Grad Beograd i, četvrtu godinu zaredom, kompanija NELT. Nikola Avramović (1991.) osnovno muzičko obrazovanje stiekao je u rodnoj Loznici. Srednje muzičko obrazovanje nastavlja u MŠ „Josip Slavenski“ u Beogradu, a 2010. godine upisuje Fakultet muzičkih umetnosti, u klasi prof. Ninoslava Živkovića.

Tokom školovanja osvaja mnogobrojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima, od kojih se posebno izdvajaju: Međunarodno takmičenje u Nišu 2007. – druga nagrada; Republičko takmičenje 2009. – laureat; EPTA 2009. – prva nagrada, 2010. – laureat na istom; „Josip Slavenski“ 2009. – laureat, 2010. – prva nagrada. Nastupao je u svim značajnijim salama u Srbiji. Održao je veliki broj koncerta u inostranstvu i učestvovao na festivalima Harrogate International Festival i Hispanija Keyboard Marathon.

Pohađao je majstorske kurseve kod renomiranih pedagoga kao sto su Ijan Džouns, Aleksandar Madžar, Sofija Guljak i Džulijan Lojd Veber. Dobitnik je nagrada iz fondova fakulteta „Katarina Aćimović“, „Olga Mihajlović“ i “Emil Hajek“. Godine  2014. bio je polufinalista na takmičenju „JEUNESSES MUSICALES“ u Beogradu i pobednik audicije za „Yamaha“ stipendiju koju dodeljuje Fakultet muzičkih umetnosti.

Trenutno je student prve godine master studija na Royal College of Music u Londonu, u klasi profesora Ijana Džounsa i Ešlija Vasa.
 
Ulaz je slobodan.
 
Organizatori ciklusa su FMU i Gvarnerius.

<<  Oktobar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
   

Putopisi, Intervjui..