Za sve one koji imaju izoštren muzički ukus, bend Auf Wiedersehen nije novost. Auf Wiedersehen su tu od 2010, a sad, šest godina kasnije, u formi zvaničnog albuma, garažnim disko zvukom probili su prvu gradsku metro liniju Kul rok da pop za svoje muzičke putnike. Koncertna promocija albuma zakazana je za 10. novembar u klubu Elektropionir, a publika će tada imati priliku i da se upozna sa jedinstvenim muzičkim pravcem benda.

Od svog nastanka bend je promenio do sada nekoliko postava i trenutno nastupa kao duo. Koncertno izvođenje je otvorenije forme, sa elementima improvizacija, što za putnike njihovog metroa otvara i nove stanice na Kul rok da pop liniji. Kul Rok Da Pop - na pola puta od teskobe gradskog podzemlja i vanzemaljske hladovine Auf Wiedersehen se igraju muzičkim nasleđem verujući u novo tumačenje. Neki koji se ukrcaju na liniju Kul rok da pop tvrde da im do ušiju dopire nowave/electro disko rokenrol i blues, a neki psihodelija iz sedamdesetih ili osamdesetih godina prošlog veka. Izbegavajući svaka tačna žanrovska određenja muzika benda se najšire može okarakterisati kao snažni elektronski gruv u kombinaciji sa rokenrol gitarama.

Godine 2013, bend je osvojio prvu nagradu na festivalu Mikser 2013 u organizaciji Mascom Recordsa i Miksera. Prvo zvanično albumsko izdanje benda izlazi 2016. u izdanju Mascom Recordsa.  Možete ga preslušati na Deezeru, YouTube-u, Itunes-u i svim ostalim digitalnim servisima, a fizičko izdanje možete pronaći u svim muzičkim radnjama.
 
Pored nastupa na festivalima (Exit, Mikser, Devet), od svog nastanka bend je koncertno aktivan u zemlji i regionu.

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..