Bend Nežni Dalibor objavio je novi singl “Godinu dana” sa novog albuma “U slojevima”, a u subotu, 29. oktobra, grupa će nastupiti u beogradskom klubu Elektropionir. “U susret beogradskom koncertu nastavljamo da u slojevima otkrivamo pesme sa predstojećeg albuma. Pesma se zove 'Godinu dana' i četvrta je po redu koju smo objavili. Biće dostupna za download za cenu po želji (moći ce i besplatno) na našem Bandcamp profilu.

Sledeći singl, spot i objavlivanje albuma planiramo za feburar sledeće godine”, kaže Ivica Marković, gitarista i pevač Nežnog Daibora.

U novom singlu “Godinu dana” osobena estetika Nežnog Dalibora, koju je neko kratko nazvao “divna melanholija”, sreće zarazni surf-rock rif preispitujući prolaznost života i ispraznost svakodnevnih kurtoaznih razgovora.

Pesmu “Godinu dana” možete preslušati / kupiti / preuzeti ovde - https://neznidalibor.bandcamp.com/track/godinu-dana

Novi susret sa beogradskom publikom zaokružuje ovogodišnju seriju koncerata  po prestonici Srbije, koju su obeležili uspešni nastupi u Domu omladine Beograda, Studiju 6 Radio Beograda i Domu kulture Studentski grad, i najavljuje četvrti studijski album  benda „U slojevima”. Početak koncerta je zakazan za 21h, a ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u kafeu Šikarica i Zaokret po ceni od 400 dinara. Na ulazu, neposredno pre početka koncerta, cena će iznositi 600 dinara.

“Dođite, Nežnost je lekovita” - glasi poziv benda publici na koncert.

Nežni Dalibor je do sad sa novog izdanja objavio četiri singla: „U slojevima“, „Vikendi“, „Prvomajska“ i aktuelni “Godinu dana”. Svi  singlovi dostupni su za preuzimanje sa BandCamp stranice benda: http://neznidalibor.bandcamp.com/

Album “U slojevima” je snimljen u Studiju P3 u Beogradu, a produkciju potpisuje Caspar Wijnberg (ex-The Saints). Mastering albuma je urađen u Da Goose Music studiju u Roterdamu.

Nežni Dalibor iza sebe ima tri studijska albuma: “Sredstva i veštine” (2008), “Normalan život” (2011) i “Nežni Dalibor” (2013). Bend je diskografski debitovao sa singlom “Značajan događaj” na kompilaciji “Jutro će promeniti sve?” (2007) u sastavu Ivica Marković (gitara i vokal), Branimir Bogdanović (bubanj) i Ljubomir Vučković (bas i vokal). Održali su veliki broj koncerata širom regiona uključujući sve značajnije festivale kao što su EXIT, Terraneo, Taxirat... ali i dalje u Evropi, od čega se izdvajaju nastupi na festivalu Glimps u Belgiji 2012. godine i Waves festivalu u Beču 2013. Krajem 2011. godine bendu se na sintisajzeru i specijalnim efektima pridružio Davor Sopić, a krajem 2012. godine bend je dobio novog bubnjara, Dragana Jovanovića Gagija.

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..