U Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, u četvrtak 24.marta sa početkom u 21 čas, nastupaju bend DEATH SAW i Đorđe David. Koncert se održava u okviru projekta Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica - Sigurna kuća za Rock&Roll. Cena ulaznice u pretprodaji je 500 dinara, a na dan koncerta 700 dinara.  

 

Bend Death Saw nastao je u Beogradu 2009. godine.


Oformili su ga Đorđe David Nikolić (vokal), Aleksandar Mitrović - Tommy (gitara), Đorđe Golubović - Johnsy (bas gitara) i Stefan Dželetović - Džela (bubanj).

 

Osnov benda i danas čine Tommy i David, koji su svoju saradnju započeli još 2003. godine, kada su sa Mladenom Dragovićem Čarlijem (bubanj) i Nikolom Usanovićem Kozarcem (bas gitara) oformili njihov prvi zajednički bend pod imenom Đorđe David & Gang. Kozarca je 2005. godine zamenio Johnsy, sadašnji basista benda, a 2007. godine Čarlija je zamenio Džela.


Novo ime bend je dobio 2009. godine, a ono je prvi put zvanično promovisano na bajk-skupu moto kluba Knez u Bijeljini 01. Avgusta 2010. U ovoj postavi bend svira i danas.

 

Nastupajući na mnogim bajk skupovima, trgovima i festivalima, bend je uporedo radio na pesmama, koje su se našle na njihovom prvom albumu “Blood Avenger”. Obzirom da su se sva četiri člana energetski i muzički već dobro upoznala nije bilo teško pronaći put kojim će ovaj bend krenuti.

 

Autor i aranžer kompletne muzike na albumu, gitarista benda Tommy, iskoristio je različite muzičke stilove u stvaranju ovih kompozicija. Album čini trinaest pesama, od kojih je devet na engleskom jeziku i četiri na srpskom. Tekstove su pisali Malcolm Bridger, Mlađan Dinkić, Dragana Ilić i Goran Šobić. Power Music je kuća koja je “Blood Avenger” izdala u novembru 2010. Godine

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..