Poslednji put kada je muzika još uvek nešto značila, zvučala je upravo ovako! „Amerikana“ autori širom sveta drže visoko standarde autorske rok muzike, dajući joj novi smisao u 21. veku, dok Dom omladine Beograda kontinuirano domaćoj publici predstavlja neke od najvećih svetskih muzičara u ovoj oblasti, neke od najvažnijih umetničkih ličnosti, neke od najvažnijih pesnika današnjice.

 

Ovog novembra posetiocima nudimo tri ekskluzivna koncerta istaknutih autora i stvaralaca u oblasti amerikana zvuka.

 

 

José González // Nedelja, 8. novembar 2015. // Dom omladine Beograda, sala Amerikana

 

Jedan od najblistavijih modernih kantautora!

 

Glas tihe generacije, pesnik YouTube-a i društvenih mreža, veličanstveni José González po prvi put nastupa u našoj zemlji, praćen punim bendom. Teško da postoji neko ko je slušao muziku poslednjih godina, a da ne zna njegove već legendarne pesme kao što su „Killing for Love“, „Stay Alive“ ili „Down the Line“.

 

Evropska turneja na kojoj promoviše treći album „Vestige and Claws“, donosi nam José Gonzáleza kao zrelog autora. Njegova prethodna dva albuma su obradovala evropsku muzičku scenu, na kojoj se pojavio jedan originalan emotivan glas za sva vremena. Skandinavska škola suzdržane iskrenosti koju su Kings Of Convenience visoko lansirali kao novu estetiku, sa Gonzálezom je dobila novog šampiona, a svi koji u tišini slušaju svoja osećanja, nekog ko ume da priča sa njima.

 

Ulaznice po ceni od 1200 dinara su u pretprodaji preko EVENTIM mreže.

 

photo by Malin Johansson

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..