Šabački bend Siempre Peligroso nastupiće ove subote, 18. jula od 20 časova, u nastavku serijala besplatnih koncerata na Zidiću, koje Dom omladine Beograda tokom leta organizuje svakog vikenda na Platou Milana Mladenovića. Do sada su objavili dva albuma, a kao primarni pravac svoje muzike izabrali su alternativu sa što manje žanrovskog ograničavanja.

 

Đorđe Pajić, pevač Siempre Peligroso, ističe da bend voli da kombinuje različite žanrove u muzici koju stvara, jer to doživljavaju kao izazov, a kreativni proces uvek donosi nešto novo i nikad nije dosadno: "Uvek malo više dobijemo metal zvuk dok sa vokalima apsolutno nema pravila, naročito uživo. To nas sve čini alternativnim metal bendom."

 

Neki od članova Siempre Peligroso su još od kraja devedesetih uključeni u kreiranje hard kor, metal i pank muzičke scene Srbije, a Đorđe kaže da žale za tim vremenima, kada je bilo neverovatno mnogo originalnosti, iskrenosti i posvećenosti. "Sve to se ne može reći za današnju scenu. Muzika bi trebalo da zvuči originalno i da bude iskrena, a ne da se pravi proizvod koji se već forsira i prodaje u svetu: sviramo stoner... psihodelični smo...čudni / pa zvučimo kao pantera, kako drugačije / djent djent djent. Ali se polako pojavljuju i prilično originalni bendovi. Mi, nažalost, ne možemo lako da se svrstamo u neki određeni žanr, te su nam i mogućnosti promovisanja ograničene. Zbog svega navedenog smo mi jedan autentični alternativni bend."

 

U februaru ove godine bend Siempre Peligroso izdao je novi album "Razor" na srpskom jeziku, a pre toga i nekoliko pesama na engleskom. Smatrate li da numere na srpskom jeziku bolje oslikavaju autentičnost vašeg benda?

 

Đorđe Pajić: "Kao što sam rekao, kreativni proces nam je nepredvidiv. Razor je objavljen na srpskom, iako postoji u celosti i na engleskom jeziku. Normalno je da ćemo na ovom govornom području zvučati autentičnije pevajući na srpskom, međutim, prirodnije zvučimo kada pevam na engleskom jeziku. Nekako je pitkije, dok je srpski jači, grublji i svakako ostavlja jači utisak na slušaoca. Novi album sada radimo na engleskom, ali ko zna..."  

 

Kako je novi album prihvaćen od strane publike i kritike?

 

Đorđe Pajić: "Vrlo dobro, ljudi znaju pesme, kritike su dobre. Imamo sjajne smernice za novi materijal. Uvek imamo objektivnu publiku i cenimo njeno mišljenje."

 

Šta iz dosadašnje karijere izdvajate kao najveći uspeh? Šta vam je neostvarena želja?

 

Đorđe Pajić: "Nastup sa bendom Crowbar nam je bio jedan od lepših momenata od kako postojimo. Ipak smo odrasli uz taj bend i priča sa ljudima iz Crowbar-a nakon svirke je bio jedan vrlo fin momenat. Neostvarena želja nam je šesti studijski album."

 

Đorđe ističe da su on i ekipa iz benda prošle godine ispratili većinu koncerata na Zidiću: "Veoma zanimljiv događaj, kada se uzmu u obzir prostor, slučajni prolaznici i težina koju ima ime institucije koja organizuje ove koncerte. Pozdravljamo inicijativu Doma omladine Beograda da na ovaj unikatan način promovišu rok en rol u Srbiji i drago nam je da smo deo te priče."

 

Za kraj, Đorđe Pajić najavljuje energičnu svirku benda Siempre Peligroso ispred Doma omladine Beograda i poručuje da će publika u subotu imati priliku da čuje pesme sa albuma "Razor", ali i neke stare pesme sa albuma iz 2009. godine: "Na repertoaru će se najverovatnije naći i nekoliko pesama na engleskom jeziku, za koje mi volimo da kažemo da su deo Razor de luxe izdanja."

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..