U petak 19. juna sa početkom u 20h u Kulutnom centru Grad nastupiće Ilija Ludvig i Ljubičice. Koncerti će trajati do 23h kada će muzičko kormilo do jutra preuzeti VRC! VRC je DJ/VJ kolektiv koji organizuje žurke za sve / Velike Razigrane Cokule / Vragolaste Razbarušene Careve / Vretenaste Razmetljve Cice / Puštaće disco, funk, hip hop, future bass, noise pop, indietronic, folktronic i gomilu podžanrova, kojima ne znaju ni ime.


Satnica:


19.00 vrata
20.00 Ilija Ludvig i Ljubičice - ulaz 200 dinara
23.00 VRC! - ulaz 150 dinara

(svi posetioci koncerta Ilije Ludviga i Ljubičica slobodni su da ostanu na VRC žurci)

Ljubičice

 

Kraj je proleću, nikoga se više ne tiče da li je mečka videla svoju senku ili ne, ponajmanje nju, ali gle čuda Ljubičice su i dalje u punom cvatu. Iako su im snovi razvratni, iznad svega žele biti fini. Sa Parizom u srcu, vodiće vas u lov, deliti ljubavne jade sa grofom od Dalmacije, ali prvenstveno, napraviće dobro zezanje. Oni su omladina puna manira, iz njih kipi umeće, oni žive od volje, otelotvorenja krilatice Jovana Bulja: ’’Ja mogu da radim što želim, da igram i pjevam i cijeli dan spavam. Nek’ smijeh ispuni zrak, nek’ sretan je svak i nek’ sunce sja’’.
Zašto Ljubičice? Zašto da ne?


Ilija Ludvig

 

Za razliku od mnogih umetnika, Ilija Ludvig nije traćio vreme na smišljanje scenskog imena. Koliko neobičan zbog činjenice da se istim prezimenom može pohvaliti samo pet telefonskih priključaka u gradu, toliko još neobičniji zbog svog osmeha oko glave. Samoproklamujući nepripadnik apalokaliptičnim tipovima. Maestro Ludvig odlučio je samostalno nositi breme nastupa, naštelovao je ritam mašinu, odenuo se njemu prijatno i pozvao nas u svoj dom. Dom mu je gde su mu prijatelji, a na nastupu su mu svi prijatelji.


Ilija, ovo prezime Ludvig se piše sa običnim v ili onim duplim?


Reč kritičara
Drug Dušan Savić

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..