Kulturni centar Rex, 17.06.2015 u 20:00h -  "Gillespie" je underground rok bend osnovan 2005. godine, poznat po svom originalnom zvuku i uticaju na mnoge trenutno popularne bendove i muzičare na Kosovu. Do sada su više puta nastupali u zemljama regiona, a beogradskoj publici dolaze u goste po prvi put.

 

Pesma "E Di!" bila je na vrhu hit lista na Kosovu celih šest meseci, a singl "Luledielli" je nominovan za najbolju indie pesmu na nekoliko međunarodnih hit lista. Bend je objavio i jedan EP (Femme Fatale) sa jednim singlom i tri zasebna snimka načinjena u jednoj radio stanici na Kosovu. Single "Femme Fatale" je nominovan za najbolju alternativnu pesmu Top Fest fesivala u Albaniji. Albumi su uvek publici deljeni besplatno, na osnovu pojedinačnih zahteva. Bend je nastupao u regionu (Makedonija, Albanija i Crna Gora) i na Kosovu, a nedavno je bio na turneji po Zapadnom Balkanu, uključujući i Albaniju, Hrvatsku i Sloveniju.

 

U Beogradu nastupaju u okviru festivala "Mesec dana Prištine u Beogradu" koji organizuje Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji.


Članovi benda:

 

Fjolla Hoxha, vokal
Isah Mustafa, bas gitara
Guri Shkodra, gitara
Granit Havolli, bubnjevi

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..