Trenutno jedan od najboljih i najaktivnijih hrvatskih punk-rock bendova GUŽVA U 16-ERCU iz Osijeka, legendarni i najstariji srpski punk bend KBO! iz Kragujevca i sve popularniji beogradski street-punk bend ŽUTA MINUTA nastupiće u subotu, 14. marta, na koncertu koji će se održati u Centru za kulturu Božidarac u okviru Vračar Rocks festivala.


Legendarna osiječka GUŽVA U 16-ERCU, koja je na sceni čak 22 godine, jedan je od onih bendova čiji se nastup nikako ne propušta! Njihovi koncerti su veseli i potpuno nepredvidivi! Osim po sjajnoj atmosferi na svirkama, ovi Osiječani su poznati i po šarolikim tekstovima pesama - od kritičkih prema društvu, preko ljubavnih, do sarkastičnih i duhovitih… Iako pankerski orjentisani, Gužva u 16-ercu je za dve decenije postojanja uspela da pob ere mnoge nagrade - od prestižnog prvog mesta na čuvenom Art&Music festivalu u Puli 1998, preko albuma „Čir na 12-ercu“ koji im je 1999. doneo „Crnog mačka“ za najbolji novi bend u Hrvatskoj, do vrha regionalnih top lista koje su osvojili aktuelnim albumom „Je ne regrette rien“ objavljenim 2012. godine.

 

Široj javnosti je ostala nepoznanica da je Gužva svoje drugo izdanje ,,Punk Urac" snimila u čuvenom kragujevačkom studiju ,,Češnjak", kod Vuje iz grupe KBO, sa kojom će deliti scenu Božidarca u subotu, 14. marta!

 

KBO, jedan od najstarijih i najznačajnijih punk bendova sa prostora bivše Jugoslavije, nastali su davne 1982. godine. Jedni su od retkih koji su osim velike popularnosti u regionu uspeli da ostvare internacionalnu karijeru. Održali su veliki broj koncerata po zemljama Zapadne Evrope u vreme kada su drugi o tome mogli samo da sanjaju! KBO! je sastav koji je ostao dosledan svojim idejama - ostali su potpuno nezavisni i van svih političkih kompromitovanja.


Tvorci su nekih od najvećih ex-YU punk hitova, od kojih se posebno izdvaja vanvremenska himna ,,Samoća".

 

ŽUTA MINUTA streetpunk/oi! bend koji za pet godina rada iza sebe ima dva albuma, jedan EP, pojavljivanje na jednoj domaćoj i jednoj stranoj kompilaciji. U toku je snimanje trećeg albuma, te će na svirci u Božidarcu predstaviti i neke nove pesme. Žuta minuta je za kratko vreme napravila veliki uspeh, a posebno se izdvaja njihov koncert u Temišvaru gde su nastupili kao gosti grupe The Toasters, kao i nastupi na Koncertu Godine, učešće na beogradskom Streetriffs Festu i turneja po Crnoj Gori...

 

Ulaznice su dostupne po pretprodajnoj ceni od svega 400 dinara (Felix Shop, TC Sremska, I sprat)!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..