U duhu saradnje i prijateljstva među zemljama i gradovima regiona sutra, 27. decembra 2014. u beogradskom Mikser House-u održaće se “ŠTA DA?!”, dan urbane riječke kulture. Od 15 sati beogradski kuvari Mikser House-a i Šobaja, dočekaće riječke goste, beogradske prolaznike i namernike škembićima, odnosno tripicama, kako ih zovu u Rijeci.


U 16 sati održaće se prezentacija Rijeke za Evropsku prestonicu kulture 2020. Govornici s riječke strane biće arhitekt Idis Turato, gost predavač na arhitektonskom fakultetu u Beogradu, Ivan Šarar, pročelnik odjela za kulturu Grada Rijeke, Damir Martinović Mrle, član grupe Let 3, a sa beogradske strane govoriće Maja Lalić, arhitekta i kreativna direktorka Miksera.

Po završetku prezentacije, u 16:45 u saradnji s Artkinom Croatia iz Rijeke biće prikazan film “Slučajno”, rediteljke Tanje Golić.

Od 17:45 riječka rock scena predstaviće u svom najboljem muzičkom svetlu i dve knjige!

"Ko su ljudi koji su ostavili trag u najboljim riječkim bendovima?"  objasniće autor ,,Riječkih rock himni" Zoran Žmirić, a svoje ,,Srce od gume" predstaviće Vlado Simčić Vava, nekadašnji gitarista Laufera.

 

Podrška riječkim gostima biće Petar Janjatović i Aleksandar Žikić. Muzička pozadina biće protkana riječkim rock himnama koje će birati riječki bubnjar Alen Tibljaš u svojstvu DJ-a.
 
Od 21 sat koncertnu publiku za večernju svirku zagrijaće Vlado Simčić Vava i njegov bend Nairobi Willkomen, a veče će kulminirati koncertima sve popularnije riječke grupe Jonathana i čuvenog Leta 3!
 
Ulaz na manifestaciju je slobodan, dok se karte za koncert prodaju po ceni od 800 dinara u pretprodaji, odnosno 900 dinara na dan koncerta. Ulaznice za koncerte dostupne su na svim prodajnim mestima GigsTixa i u Mikesr House-u.

Lep pozdrav!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..