U petak, 26. decembra u novosadskom klubu The Quarter nastupiće Slaven Berić, poznatiji kao Fil Tilen. Hodajuća multitalentovana harizma, koja svojim liričkim i glumačkim sposobnostima čvrsto drži prvo mesto kod mlađe generacije, dolazi u Novi Sad sa DJ TZEK-om i sprema se da fanovima priredi žestok hip-hop/rnb/trap party!

 

Ulaznice po ceni od 300 dinara su u pretprodaji na Gigs Tix prodajnim mestima. Neposredno pred koncert, na blagajni kluba, cena ulaznice iznosiće 400 dinara.

 

Fil Tilen je najveću popularnost stekao hitom “Debela”, koji je do sada pregledalo preko 2 miliona ljudi. Nakon istraživanja ljubavnih odnosa, okrenuo se surovoj realnosti sa svojim novim singlom “Rob”, zauzimajući se za "male" ljude.

 

Upravo tim singlom dokazuje zašto je jedno od najznačajnijih imena hrvatske rep scene.

 

Njegovi počeci ulaska u muzičke vode počinju s RHS Coolektivom, s kojima je imao priliku da obiđe celu Hrvatsku i deli binu s eminentnim imenima regionalne muzičke scene.

 

Ono što ga izdvaja od klasičnih repera današnjice je prvenstveno kvalitetna muzika i lirika, način izvođenja, energični live nastupi, kao i sposobnost brzog rapa, izgovaranja 9 reči u sekundi, odnosno 420 reči u minuti. Ta veština stavlja ga uz rame najbržim svetskim reperima, te je binu delio s eminentnim imenima regionalne muzičke scene poput T.B.F, Edo Maajka, Elemental i Dubioza Kolektiv.

 

Odabirom internet publike na najpoznatijem hip hop portalu, osvojio je zasluženo prvo mesto za najbolji live nastup. Pobednik je najvećeg hrvatskog demo festivala ‘‘Minival’’ 2011. godine, te Jabbaton MC Contesta 2012. (rap, dnb, dub stepa, grime). 2014. godine potpisuje ekskluzivni ugovor s Croatiom Records.

 

Vlastitim angažmanom u videospotovima, primećene su Fil Tilenove izvanredne glumačke sposobnosti. U želji da izađe iz svoje sigurne zone, na poziv reditelja Ivice Buljana, pridružio se glumačkoj postavi "Zagrebačkog kazališta mladih", ušavši u stalnu postavu najprovokativnije predstave “Garaža”. Uz glumačke uloge komponovao je i muziku. Istoimena predstava gostovala je u kultnom Berlinskom teatru “Schaubühne” te u francuskom pozorištu “La Manufacture” ove godine.

 

Predstavnik nove generacije, Fil Tilen, podstaknut umetničkim nadahnućem, uz talent i osećaj za estetsku vrednost, stvara svoj prepoznatljiv zvuk. Prve muzičke radove snima kao klasične rap instrumentale, kasnije eksperimentiše s elektronskom bass muzikom (garage, dubstep, trap). Putem tog specifičnog stila izražava svoju kreativnost, misli i osećaje te na taj način komunicira sa svetom. U saradnji s istaknutim producentima regije priprema svoj prvi studijski album “Predstava počinje” koji će uskoro ugledati svetlo dana. “Med i krv” je najnoviji singl koji najavljuje ovo izdanje.

https://www.youtube.com/watch?v=3jLbU-cej-g - Med i krv

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..