Na zahtev domaće publike, koju je već dva puta ostavio bez daha, mlada zvezda svetske koncertne scene, ruski violinista JURIJ REVIČ ponovo dolazi u Beograd i 14. aprila 2014. godine će posetiocima Kolarčeve zadužbine prirediti novo veče za pamćenje.

 

Virtuoz za koga kritika kaže da je „rođen da vlada koncertnom scenom“, a već godinama ga naziva „mladim Paganinijem“, sa svoje 23 godine može da se pohvali blistavom karijerom na svetskom nivou, saradnjama sa najuglednijim umetnicima našeg doba, kao i brojnim nagrađivanim CD izdanjima.


Revič oduševljava publiku i kritiku širom sveta, a Beograđani su već imali čast da uživaju u njegovoj magiji, kada su dva puta salu Kolarca ispunili do poslednjeg mesta, a mladog muzičara ispratili uz ovacije i tek posle nekoliko biseva. 

 

Jurij je u svoj bogati koncertni raspored za ovu godinu (koji uključuje i turneje po SAD-u, Japanu i Južnoj Koreji), ponovo uvrstio naš grad i 14. aprila će, uz saradnju naše ugledne pijanistkinje Natalije Mladenović, izvesti atraktivan program koji na pravi način dočarava njegovu izuzetnu virtuoznost. Program koncerta će obuhvatiti najlepše kompozicije Sarasatea, Ravela, Franka, Debisija, De Falje i Bartoka.

 

Ulaznice za koncert JURIJA REVIĆA su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine.
Organizator koncerta je Centar lepih umetnosti Guarnerius.

 

Već sa prvim svojim gostovanjem na Kolarcu 2011. godine, Revič je postao miljenik domaće publike. Novi koncert je usledio krajem 2012. godine, a od tada je Jurij, pored brojnih nastupa širom sveta, obogatio svoju diskografiju i nagrađivanim izdanjima za čuveni Sony Classical. Prošle godine, Jurij je debitovao u čuvenoj Milanskoj Skali, uz čast da otvori 35. sezonu ovog uglednog teatra. Kao promoter i ambasador poznate Amadeus škole u Beču, Revič veliki deo svog vremena posvećuje i promociji mladih kolega, a kroz Evropsko-rusko društvo za međunarodnu saradnju (čiji je umetnički direktor), pokretač je brojnih humanitarnih akcija.

 

Ovog proleća Revič će ponoviti uspešnu saradnju sa čuvenim francuskim glumcem Žerarom Depardjeom, na projektu Carnival of Animals u Moskvi, a o Revičevoj svestranosti i neverovatnoj kreativnoj energiji, govori i njegov nedavni angažman u okviru sedme umetnosti. Naime, kratki film u kojem se Revič oprobao kao reditelj, scenarista i glumac, trenutno je u procesu postprodukcije.

 

Podsećamo da je mladi Moskovljanin do sada nastupao u svim prestižnim koncertnim salama sveta, poput njujorškog Karnegi Hola, bečkog Musikverein-a, Glenn Gould studija u Torontu ili moskovske sale Čajkovski i da je dobitnik prvih nagrada na svim najznačajnijim međunarodnim takmičenjima, a najmlađi je dobitnik najuglednijeg ruskog priznanja- Medalje za veliki doprinos pronošenju slave Rusije.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..