Legendarni speed/thrash bend HELLER, jedan od začetnika ovog pravca na našim prostorima, vraća se na scenu posle više od dve decenije! Bend je nastao davne 1985. godine i nakon brojnih nastupa širom nekadašnje Jugoslavije, debi album su objavili tek 1989. Sa radom su prestali 1993, a dvadeset godina kasnije ponovo su se okupili u originalnom sastavu i nastavljaju tamo gde su stali.

 

Uz dobro poznate hitove sa početka karijere, na Vračar Rocks festivalu izvešće i nekoliko potpuno novih pesama. Podsetiće nas na vreme kada su kvalitetni metal bendovi punili koncertne sale širom Jugoslavije. Ovo, ipak, neće biti njihov prvi nastup u Centru za kulturu ,,Božidarac”:

 

,,Jedan od naših prvih nastupa bio je upravo u Božidarcu. Ovaj prostor mi je ostao u sećanju kao jedna od najboljih koncertnih sala, a beogradsku publiku pamtim kao najžešću!“ kazao je Atila, frontmen Helera, prisećajući se jednog od prvih nastupa svog benda kada nije ni slutio da će Heller postati značajan deo muzičke istorije na našim prostorima.
Pored Hellera u Centru za kulturu ,,Božidarac“ nastupiće i KUGA, beogradski heavy/speed/thrash metal sastav koji je nedavno proslavio 10 godina postojanja, kao i SPACE EATER, bend nastao 2004. godine sa idejom da se svira thrash metal pod jakim uticajem scene osamdesetih godina, sa akcentom na melodičnim vokalima. Bend je pretrpeo mnoge promene u postavi, ali je osnovna ideja i dalje zadržana. Space Eater je prošle godine obišao Evropu sa jagodinskom grupom Infest, a do sada su izdali dva albuma „Mercyful Angel“ i „Aftershock“. Tokom godine objaviće i treći album „Passing Through the Fire to Molech“, a neke od novih pesama predstaviće i publici Vračar Rocks festivala 17. januara.
Ulaznice za nastup grupa Heller, Kuga i Space Eater mogu da se kupe u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat) po pretprodajnoj ceni od 300 dinara, dok će na dan koncerta karte koštati 500 dinara.
***
Predstojeći koncerti u okviru Vračar Rocks festivala:


24. januar 2014: ŽUTA MINUTA, POGON BGD, GAVRILO PRINCIP
31. januar 2014: THE MOTHERSHIP ORCHESTRA, INTRUDER, THE FISCHERMEN

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..