Program festivala pružiće pregled aktuelne evropske bluz scene uz podršku velikana domaćeg bluza, a publici će se ove godine predstaviti: Clay Windham, grupa „Blue Family“ i Paolo Mizzau sa grupom „The Doctor Love Band“. Festival bluza će se održati u petak, 13. decembra. Ulaz je slobodan. Odmah sledeće večeri, 14. decembra od 21 čas održava se „Rock Fest 2013“.

 

Tu će nastupiti sastavi „Elemental“ i „Iskaz“. Oba sastava promovišu svoje nove albume, uz brojne goste: Marčelo i Filteri, Struka, Kojot („Eyesburn“). Cena ulaznice je 300 dinara u pretprodaji, na dan koncerta 500.

 

O učesnicima „Riverside blues summit-a“

 

CLAY WINDHAM - Rođen u jugoistočnom Teksasu, Klej Vindhem je započeo svoju muzičku karijeru kao tinejdžer svirajuži bas gitaru u barovima  na obali zaliva. krajem 70-ih, Ostin je bio jedan od najvažnijih muzičkih gradova u zemlji – „The Fabulous Thunderbirds“, Stivi Rej Von i mnogi drugi su potekli upravo iz tog teksaškog grada.

 

BLUE FAMILY - Grupa „Blue Family“ od samog nastanka izvodi poseban stil bluza - poznat kao džamp bluz. To je muzika za igranje, koju su veliki sastavi svirali pedesetih godina. Snimili su album prvenac 2002. godine, pod nazivom „Here Comes the Blues” a numera „Good Morning Little Schoolgirl” bila je nedeljama na prvom mestu jedne danske radio-stanice. Održavaju oko 150 koncerata godišnje sa akcentom na evropskim bluz i džez festivalima.

 

PAOLO MIZZAU AND THE DOCTOR LOVE BAND - Paolo Mizzau se na bluz sceni nalazi od 1973. godine. Od 1995. sa bendom „The Doctor Love Band“ izvodi džamp bluz zapadne obale i do sada sa njima beleži nekoliko izdanja. Kao uzora navodi besmrtnog bluz harmonikaša – Vilijam Klarka.

 

Program možete pogledati na zvaničnom sajtu: OVDE

 

O učesnicima „Rock Fest-a 2013.“

 

ELEMENTAL - Tri godine nakon što su publici predstavili svoj posljednji album „Vertigo“ kojeg je obožavala i publika i kritika, “Elemental” javnosti napokon otkriva svoj novi, šesti album – „U Redu Je“. Od novih dvanaest pjesama  svaka ima svoju priču koja slušatelje uvlači u novi svet. Instrumentalno i tekstualno zreliji nego ikada, “Elemental” osvešćuje u socijalno i politički angažiranim pesmama, ali i progovara o pričama malih ljudi i običnim životima i osećanjima. Album je zaokružena celina s pozitivnom porukom u naslovu – „U Redu Je“ jer nam svima u ova vremena treba malo pozitivne energije.

 

ISKAZ - Dve godine nakon poslednjeg izdanja “Kritična Masa Vol.1 – Eros”, bend promoviše svoj četvrti studijski album pod imenom “Tanatos –Kritična Masa Vol.2”. Iako predstavljen kao četvrti album, “Tanatos” sa prethodnim izdanjem “Eros” tematski čini celinu nazvanu “Kritična Masa” i vođen je pitanjima postojanja čoveka, njegovog delovanja i duhovnog dualiteta koji svako od nas poseduje. Bend odlikuje uspešna saradnja sa muzičarima iz zemlje i regiona, tako da će se i na ovom izdanju naći brojni gosti kao što su: Coyote (Eyesburn), Marcelo i Filteri, Remi (Elemental), Struka, Bvana i Mikri, Timbe (Bad Copy), Bane (Sunshine), Riot 87, Ritam Nereda…


Program možete pogledati na zvaničnom sajtu: OVDE

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..