Od 7. do 10. novembra biće održan Festival kubanske muzike i plesa Havana en Belgrado u organizaciji Havana Belgrado. Treću godinu za redom umetnici iz Havane dolaze u Beograd da kroz muziku i ples predstave svoju kulturu. Festival počinje žurkom zagrevanja 07. Novembra, a svečano otvaranje će se održati u petak, 8. novembra žurkom dobrodošlice i šou nastupima umetnika sa Kube.


Subota veče je rezervisana za koncert jedne od najboljih reggaeton grupa Fclan.

 

 

Tokom vikenda će se, u toku dana, organizovati radionice salse, rumbe, orishas-a i reggaeton-a od strane vrsnih i svetski poznatih plesača Yoannis Tamayo, Teresa Castaneda, Fredy Garcia Batista, Yeni Molinet, Ismaray Chacón, Anier Sanchez Sandoval, Jorge Luis Garmendia, Emilito Herrera, Solangel Fernandez, Saul Perez, Yaima Ferrera Vaillant, Yomar Amador Morejon, Gerardo De Armas Sarria, Tomas Jimeno Jr.


Za odličnu atmosferu na žurkama pobrinuće se DJ Nelly, DJ LeOCuba, DJ El Gato Volador.


Koncert, šou nastupi i žurke će se održavati u Studentskom kulturnom centru (SKC), a plesne radionice u DKC Majdan. Posle 22h after party, održaće se u Teatru 78.


Zbog kvaliteta programa i energije koju prenose, prethodnih godina imali su veliki broj plesača iz inostranstva, a i za ovu godinu je najvaljen dolazak posetilaca iz Velike Britanije, Poljske, Francuske, Nemačke, Italije, Svedske, Svajcarske, Norveske, Austrije, Rusije, Rumunije, Bugarske, Grcke, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Australije i svih bivših jugoslovenskih republika. Mnogo je onih koji dolaze po treći put što dovoljno govori o kvalitetu festivala.


Informacije o svim učesnicima i detaljan program festivala možete videti na sajtu www.havanaenbelgrado.com

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..