Apatinska pivara i Nisville festival organizovali su drugu godinu zaredom Staropramen Jam Session, koji je svirkom otvorio bend Deca Losih muzicara, da bi dzemovanje nastavili i: Dejan Ilijic–Eyot, trubac Bojan Petrovic, bubnjar DJordje Hart, Labo Laban, Milan Mutaovic iz benda Stup, Adrijan Gaspar, pijanista Ivan Popovic, Jasmin Sultanic, Darko Kojic iz Jazzbooka, Bojan Jocic i Marija Dima - niska jazz pevacica.

 

Zahvaljujuci vrhunskim muzicarima, Staropramen Jam Session stvorio je svirku sa jedinstvenom kombinacijom zanrova.

 

“Cast nam je bila da smo otvorili dzemovanje ove veceri, nadamo se da je bilo puno kretivnosti posle nas, pretpostavljam da je sve zvucalo kao otvorena proba na kojoj su nastajali rifovi i nase pesme. Obzirom na nas intenzivni susret sa niskim talentima na radionici tokom popodneva, gotovo smo sigurni da ovaj grad ima veliku muzicku perspektivu koju treba odrzati.” – porucili su momci iz kultnog benda Deca losih muzicara. Zvuk Staropramen Jam Session-a uvelicao je i Dejan Ilijic, frontmen poznatog benda Eyot.


“Ovaj stejz kao i ovo vece su nesto posebno. To je produzena ruka Nisvila koja gradi mlade muzicke narastaje kako na sceni tako i u publici. Ovde se oseca prava atmosfera. Bilo mi je zadovoljstvo da sam sa njima bio na sceni veceras i ovakvih stvari i dogadjaja trebalo bi da je puno vise.” – pod utiskom je Dejan Ilijic.


Medju brojnom publikom, bili su i Sergej Trifunovic, poznati glumac i muzicar, Dejan Stojiljkovic - Dexa Pantalejski – pisac,  Zeljko Ljubic-Piti iz benda Goribor, glumci niskog Narodnog pozorista Marjan Todorovic i Jasmina Hodzic sa kolegama iz  Akademskog pozorista SKC-a, Branko Krsmanovic - Kupina bioskop i Kupina grupa, Predrag Blagojevic, urednik portala Juzne vesti kao i mnogi drugi.


„Bili smo veoma motivisani da ponovo, drugu godinu zaredom, okupimo vrhunske muzicare i ljubitelje dzeza na Staropramen Jam Session-u, zahvaljujuci dobroj atmosferi i druzenju medju prijateljima koje donosi Staropramen. Na dobrom smo putu da ostvarimo cilj, a to je da spontanost muzicke forme jam session-a i ovo muzicko druzenje postanu nezaobilazni deo Nisville fetsivala." – porucila je Sanja Ivanis, PR menadzerka Apatinske pivare.


Jam Session je muzicka forma koja podrazumeva sviranje bez prethodnih aranzmana, a improvizacija se podrazumeva. Muzicari ponekad koriste jam session za rad na novom materijalu, a neke od najlepsih dzez pesama nastale su tokom takve svirke.


Internacionalni dzez festival Nisville 2013, koji se odrzava od 15. do 18. avgusta, oborice proslogodisnji rekord u broju odrzanih koncerata, jer ce ih tokom svih programa na Tvrdjavi, na keju, u regionu i Gerontoloskom centru biti ukupno 81.
Nisville, kao naveci domaci i regionalni dzez festival, svake godine poseti vise od 20 hiljada ljudi, a tradicionalno se odrzava od 2006. godine i oznacen je kao manifestacija od nacionalnog znacaja.


Staropramen je cesko pivo iz srca Praga sa tradicijom kvaliteta dugom vise od 140 godina koje se proizvodi u Apatinskoj pivari po licenci “Pivovary Staropramen” iz Praga. Namenjeno je istinskim poznavaocima piva, osobama koje uzivaju u vrhunskom pivu i druzenju u opustenoj atmosferi.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..