Kruševački sastav ZAA i švajcarski DJ Javier Reyes su nova imena koja su potvrdila svoje učešće na sedmom Supernatural festivalu, koji se održava 21.aprila u Supernatural Parku na beogradskoj Adi Huji.  Pored ZAA i Javier Reyes-a, na ovogodišnjem, sedmom po redu izdanju festivala Supernatural, nastupaće i Kanda Kodža i Nebojša i Block Out.


Kruševački sastav ZAA je proteklih pet godina jedan od koncertno najaktivnijih bendova po klubovima i festivalima u regionu. Ova sedmočlana grupa, posle svog prvog predstavljanja 2008. U okviru "Rege Srbija festa" ubrzo postaje jedan od najperspektivnijih rege sastava u Srbiji. Iza sebe imaju snimljena dva studijska albuma. Lirika njihovih pesama u dubokoj je vezi sa suštinskom idejom regea, tako da će nam na ovogodišnjem Supernatural festivalu ovaj mladi bend preneti svojom muzikom harmoniju, pozitivnu energiju, ljubav i snagu.


Pored sastava ZAA, na festivalu će nastupitii DJ JAVIER REYES koji se profesionalno bavi DJ-ingom već sedamnaest godina.Karijeru profesionlanog DJ-a započeo je 1996. godine u Njujorku,  i nastavlja uglavnom u rodnoj Švajcarskoj i u Barseloni, gde je i živeo između 2000. i 2004. godine.  Prestižna  Red Bull Muzička Akademija ga je 2001. prepoznala  i  2002.  je puštao muziku na glavnoj bini  Ciriške ulične parade. Njegovu muziku oslikavaju slojevi hipnotičke haus muzike, dub tracks, perkusije i klubske klasike i time  stvara ono sto neki ljudi nazivaju  "a deep space voodoo groove".


ZELENA PIJACA:
Lokalna organska poljoprivreda i zdrav način ishrane predstavljaju veoma važan segment Supernatural aktivizma. Zelena pijaca ima za cilj da promoviše kulturu zdrave ishrane i da dugoročno uspostavi direktan odnos izmedju proizvođača i potrošača. Supernatural zelena pijaca je mesto zdravih navika i zdravih namirnica.


Uz podršku JKP Gradske pijace Beograd, Supernatural na Zelenoj pijaci predstavlja domaće autohtone proizvode sa zaštićenim geografskim poreklom-homoljski med, Mamuzić domaćinstvo iz Ljutova, „Futški kupus – Futog,  „Gledićka rakija, Udruženje „Leskovački ajvar“ iz Brestovca,  Snežana Jandrlić Sneška i Zadruga dobrih domaćina.


Specijalni gost Supernatural Zelene pijace ove godine je Kinookus – slowfood pokret iz Hrvatske koji će predstaviti:  stonsku so, maslinovo ulje iz Dubrovacke regije, Konavle i Pelješko vino.


Festival počinje u 12 časova tradicionalnim dečijim programom koji će trajati do 14 časova. Minja Subota, Dobrica Erić i Hor Čarolija sa svojim čarobnjacima predstaviće posetiocima Supernatural festival  autorske kompozicije najkvalitetnijh kompozitora pop i rok muzike. Osim muzičkog programa postoje i ekološke edukativne aktivnosti za decu, kako bi najmlađe upoznali sa vrednostima očuvanja životne sredine: Zelena učionica, Plastenik i Dečije igralište.


„Budi super! Recikliraj svoju garderobu i uđi za dž“:
Svi posetioci koji ove godine ponesu garderobu koja im više nije potrebna, moći će na festival da uđu besplatno. Pored ekološkog, ove godine, festival ima i humanitarni karakter budući da će sva prikupljena gardeoba biti donirana Crvenom krstu Beograda. Za sve koji odluče da ne recikliraju, na kapijama festivala ulaznica će iznositi 400 dinara. Za roditelje sa decom ulaz je besplatan tokom trajanja kompletnog festivala.


Sedmi po redu Supernatural festival biće održan 21. aprila u Supernatural parku na Adi Huji u Beogradu. Festival Supernatural nastao je 2007. godine sa ciljem da se obeleži svetski Dan planete Zemlje i podigne svest građana o bitnim ekološkim pitanjima.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..