Potpisana je saradnja između Ambasade Amerike i novosadskog Kluba planinskog skejtbora „ATB“, kojom je ozvaničena podrška 1.SVETSKOM PRVENSTVU U PLANINSKOM SKEJTBORDU. Dobijena sredstva će biti utrošena na putne troškove četiri američka vozača daske za sve terene, iz samog svetskog vrha ovog ekstremnog sporta.

 

Dave Stiefvater, Jereme Leafe, Mason Moore i Kody Stewart će po prvi put posetiti Novi Sad i voziti na bukovačkoj stazi, koja važi za jednu od najopsnijih svetskih staza. „Podrška koju nam je pružila Ambasada Amerike je od izuzetne važnosti za naš Klub, ali i za Manifestaciju iza koje stoji sedam godina rada, entuzijazma i upornosti svih članova Kluba“ – zaključuje Predrag Marcikić, predsednik KPS „ATB“ .

 

Da podsetimo, prošle godine je obeležena peta godišnjica Manifestacije „Evropski izazov u planinskom skejtbordu“. Dobra organizacija i zadovoljstvo preko 40 takmičara iz više od 10 evropskih zemalja doprineli su i zvaničnoj odluci Svetske Mountaiboarding Asocijacije (IMA) da ove 2013. godine novosadskom KPS „ATB“ dodeli laskavu, ali i izuzetno odgovornu, titulu domaćina 1. SVETSKOG PRVENSTVA U PLANINSKOM SKEJTBORDU.

 

Manifestacija je zakazana za prvi pun septembarski vikend, 06. i 07.09.2013. u Novom Sadu/Bukovcu. Atraktivnost Manifestacije i samog ekstremnog sporta već su prepoznali MZ Bukovac (koja je KPS „ATB“ ustupila teren na korišćenje), Turistička organizacija Novog Sada (višegodišnjom podrškom) i mnogobrojni prijatelji. Od ove godine na listi se našla i Ambasada Amerike. Manifestacija je prošle godine dobila i podršku Gradske uprave za sport i omladinu.

 

Prepoznavanje potencijala i značaja Manifestacije i novosadskog KPS „ATB“ se ove godine očekuje od gradskih i pokrajinskih institucija.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..