Femikseta2012Treći godišnji festival ženskog stvaralaštva Femix Fest održava se u nedelju 16. decembra u Kulturnom centru Rex, kao promocija muzičke kompilacije Femikseta 2012. Kao i prethodnih godina, Femikseta je okupila trenutno najaktivnije domaće ženske bendove i kompozitorke, kojih se ove godine na pozivni konkurs prijavilo ukupno 33.

 

 

Od pristiglih pesama selektorka ovogodišnje Femiksete, Ognjenka Lakićević iz benda Autopark, izabrala je njih 17 za objavljivanje na CD izdanju kompilacije.

 

U okviru celodnevnog programa Femix Festa, u Rexu će preko dana biti organizovana foto radionica "Girls Again" Katarine Gaj, kao i tribina Zelene omladine Srbije pod nazivom "Politika je ženskog roda". Večernji program počinje tačno u 19 h nastupom novih bendova Verglspiel i The End Is Near, posle čega sledi takmičarski filmski program u kome se 16 kratkih filmova takmiči za nagradu Discus Femix, koju dodeljuje publika u Rexu.

 

Ulaz na Femix Fest je slobodan, a svi posetioci će dobiti besplatan primerak kompilacije Femikseta 2012, katalog Femix Festa i slatki poklon organizatora.

 

Femix Fest je projekat Organizacije za promociju aktivizma OPA, koji se realizuje uz podršku Rekonstrukcija Ženskog fonda i Kulturnog centra Rex.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..