Preko 30 izvođača na tri bine i 1000 metara nadmorske visine! Kao i svake godine u ovo vreme, Mountain Music Fest, festival prirode i društva se tradicionalno održava na Divčibarama od 2. do 4. avgusta. Tri festivalske bine, smeštene na ski stazi, u brdima pored planinskog potoka i duboko u šumi, u hladu borova i breza, do sada su ugostile preko 90 domaćih i stranih izvođača. Pored kvalitetnog alternativnog zvuka, posetioce svih uzrasta svake godine u  h l a d u  Č u d e s n e  š u m e ocekuju različiti sadržaji i radionice, poput Avantura parka, Zip lajna, Trke boja, časova plesa, joge, orijentiringa, streličarstva, igranja klikera i mnogih drugih.

Podrivajući ideju masovnosti, ogromnih bina i kasnih noćnih i jutarnjih nastupa kao glavnih pokazatelja uspeha i kvaliteta jednog festivala, Mountain Music Fest od samog početka 2016. godine donosi nešto drugačije na festivalsku scenu Srbije i regiona. Na gotovo 1000 metara nadomorske visine, Mountain Music Fest od 2016. godine na Divčibarama spaja muziku, avanturu, popularnu nauku i kulturu.

PRVI DOMAĆI BOUTIQUE FESTIVAL NA PLANINI

Zahvaljujući raznovrsnosti sadržaja, MMF je oduvek bio festival za sve generacije (i sve njihove kućne ljubimce) – oni koji su dolazili kao deca sa roditeljima, sada su tu kao studenti sa prijateljima, oni koji dolazili kao studenti sada dolaze sa svojom decom, neki po prvi put dovode unuke, a neki su jedva dočekali da dođu sami, bez ičije pratnje.

Pored podizanja svesti o važnosti brige o očuvanju životne sredine kroz različite edukativne radionice, festival godinama unazad podstiče posetioce da ne bacaju plastičnu ambalažu, tako što za 10 skupljenih čaša obezbeđuje besplatno piće, a od 2022. godine, uvodi limene čaše kao jedin- stvenu festivalsku ambalažu i u potpunosti izbacuje jednokratnu plastiku.

2024.MOUNTAIN MUSIC FEST, DIVČIBARE
2 - 3 - 4 . A V G U S T

Festivalske kapije se otvaraju u petak u 17h, a preko 30 izvođača će na tri festivalske bine nastupati sve do nedelje u 18h: Vojko V, Neno Belan & Fiumens, Artan Lili, Zoster, Mortal Kombat, Partibrejkersi, Svemirko, DJ Peppe, Nevena Jeremić - samo su neka od imena koja će pevati i puštati muziku na Divčibarama ovog avgusta. Baš kao i prošlih godina, pripremljen je raznovrstan program za sve uzraste - muzički, umetnički, kulturni, edukativni i avanturistički.

Posetioci će moći da učestvuju u radionicama kao što su Maskiraonica, Šuma boja, Zona umetnosti, Avantura park, Yoga, Orijentiring, Slikanje na telu.

Ove godine, za sve ljubitelje prirode obezbeđen je i besplatan kamp u neposrednoj blizini festivala, poseban po svom pogledu na zalaske sunca.

KAKO JE NASTAO MOUNTAIN MUSIC FEST?

Trojica drugara su cela leta kampovala na planinama i provodila vreme u selima. Jedan od njih je rešio da napravi veliku rođendansku žurku. Na selu, u avgustu. Potom, drugi je rešio da napravi žurku za Božić. U Valjevu u napuštenoj pekari. Trećem nije bilo lako sa prvom dvojicom, ali je bio balans zbog kog je sve uvek bilo kako treba.

Pošto su shvatili da im ide od ruke da organizuju odlične žurke, zajedno su rešili da naprave muzički festival - u napuštenom autokampu na Divčibarama. Od tada, MMF raste, osvaja deo po deo divčibarske Čudesne šume i iz godine u godinu otvara vrata za nove MMF-ovce, ljubitelje prirode i kvalitetnog zvuka.

NULTI MMF-OVCI

Andrija – Najviše zasluga za postojanje MMFa i čovek koji voli da svaki svoj rođendan obeleži muzičkim festivalom. Voli planinu više od mora. U slobodno vreme razmišlja o veštačkom snegu. Valjevac.

Vukašin – Na MMF-u diplomirao na gulašu u lepinji. Najbolji oranijaš među pravnicima i najbolji pravnik među oranijašima. Čovek iz naroda kome retko šta stoji kao šajkača i narodna nošnja. Svaki etno momenat na MMF je direktno njegova zasluga. Valjevac. Matija – Andrija ga naterao da „pomogne oko muzike na MMFu“. Od tada dogurao do direktora festivala. Nikome nije jasno zašto nije igrao profesionalno košarku, već se u slobodno vreme bavi organizacijom festivala na planini. Lako ćete ga primetiti u festivalskoj masi. Valjevac.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..